– En farlig ledelse

Liverpool skal ikke reise til Old Trafford for å ri på tomålsledelsen, fastslår Jordan Henderson.

– Det blir vanskelig, forteller 25-åringen i et intervju vist på TV-kanalen MAX etter at Liverpool sikret seg 2–0 i den første av to Europaliga-kamper mot Manchester United i åttedelsfinalen.

De helrøde gjennomførte en god kamp mot erkerivalen foran et svært høylytt hjemmepublikum torsdag kveld. Daniel Sturridge, på straffe, og Roberto Firmino scoret i hver sin omgang under flomlysene. Henderson sier at han er «veldig fornøyd» med det Liverpool leverte på Anfield.  

– Prestasjonsmessig var det veldig bra. Vi klarte å score noen bra mål, og totalt sett er vi veldig fornøyde med gjennomføringen, forklarer landslagsspilleren.

– Keeper i verdensklasse

Ledelsen før returkampen kunne faktisk også vært markant større, erkjenner han. Liverpool skapte gode sjanser utenom målene i begge omganger, men David de Gea i Manchester United-buret viste hvorfor klubben ikke ville selge ham til Real Madrid i sommer.

Saken fortsetter under.

– Han hadde noen gode redninger. Han er en verdensklasse-keeper; det viste han igjen. Han vartet opp med noen veldig viktige redninger, men jeg synes 2–0 er et godt resultat, selv om det også er en litt farlig ledelse. Så nå er det fullt fokus på jobben neste uke, sier han.

– Skal tenke at det fortsatt er 0–0

Men selv om Merseyside-laget nå har et godt overtak på åttedelsfinalen, kommer ikke Liverpool til å kun tenke på forsvarsspillet på Old Trafford om nøyaktig én uke. I stedet går spillerne for nok en seier.

– Det er vanskelig å dra til Old Trafford, så vi må bare forberede oss på samme måte som enhver annen kamp. 2–0 er en farlig ledelse, så vi skal dra dit og tenke at det fortsatt er 0–0, og spille en ny kamp, så kan vi forhåpentlig vinne der også, sier Henderson, som mener laget har utviklet seg den siste tiden.

– De siste ukene mener jeg vi har vært bra og mer stabile. Ikke bare har vi vist god innsats, men resultatene har også kommet. Det er viktig for oss. Vi skal fortsette å bygge på det, holde det gående, og forhåpentlig avslutte sesongen bra.