– En klar advarsel til alle i laget

Vrakingen av Daniel Sturridge er et klart signal til alle i Liverpool-troppen om hva som kreves, mener fremtredende Liverpool-kommentar.

Med en frisk Daniel Sturridge i troppen, var det nok få andre enn Jürgen Klopp som hadde tatt valget å starte med 20 år gamle Divock Origi på bortebane mot Borussia Dortmund.

Men laguttaket slo til, Origi scoret det viktige bortemålet og la ned innsatsen som krevdes under flomlyset på Westfalenstadion.

LES OGSÅ: Spillerbørsen - Origi var strålende

Såret stolthet

Spørsmålet nå er hvordan 26 år gamle Sturridge, som er vant med å være førstevalget på topp, vil takle at han ble satt ut når det gjaldt som mest.

«Å rykke ned til benken for en så prestisjefull kamp må ha såret spissens stolthet», skriver James Pearce i Liverpool Echo i en kommentar om spissen.

Han mener dette er et skremmeskudd for Sturridge om hva som kreves under Klopp, og et tydelig signal om at spissen må legge ned mer innsats.

«Du kan ikke ha passasjerer, spesielt i et Klopp-lag hvor spissen trenger å sette tonen og legge inn de ekstra meterne. I Tyskland handlet det om hvem Klopp kunne stole mest på til å utføre kampplanen. Derfor ble Origi pekt ut».

LES OGSÅ: «Taktisk mesterklasse av Klopp»

Startplassen må fortjenes

For Sturridge sin del kommer «vrakingen» på et svært dårlig tidspunkt i forhold til EM, der han skal ta opp kampen med Harry Kane og Jamie Vardy på topp.

Søndag starter han sannsynligvis på topp mot Stoke, og han må nå vise at han igjen skal være Klopps førstevalg. Pearce mener også spekulasjonene om at Sturridge vil forlate Liverpool vil øke med torsdagens laguttak.

«Men Sturridge vil være gal om han drar. Liverpool har startet på en spennende reise under Klopp, og han trenger bare å gjøre de nødvendige justeringene for å sørge for at han er en del av det», mener Pearce.

«Torsdag kveld var en advarsel til alle i Klopps lag at han ikke vil velge på bakgrunn av rykte. Det vil ikke være noen favoritter. Ingen er garantert en plass. Det eneste førstevalget er Klopp selv. Startplasser må fortjenes.»

Pearce mener Sturridge fortsatt er en klassespiller, men at han trenger å bevise overfor Klopp at han også er villig til å legge ned grovarbeidet, slik Origi gjorde mot Dortmund.

«Hvordan han responderer vil være fascinerende», oppsummerer Pearce. 

LES OGSÅ: – Klopp fortalte meg hvordan jeg skulle bruke kvalitetene mine