«En vanskelig kamp å bli klok på»

Selv om Liverpool trakk det korteste strået i finalen, er lokalavisen positiv om den røde fremtiden.

«Applausen fra et 32 000 stort travelling Kop på slutten fortalte noe. Det var et tegn på verdsettelse av det de hadde sett», skriver James Pearce i Liverpool Echo etter at Manchester City slo de røde på Wembley.

Det måtte straffer til for å skille lagene etter to timer underholdende fotball. «I løpet av 120 minutter med fotball kjempet Liverpool jevnt mot det dyreste laget som er satt sammen i engelsk fotball, og kom nest best ut av det med minst mulig margin», fortsetter han.

– Et tegn på utviklingen

«Selvfølgelig var det noen feil. Det er krystallklart at denne stallen trenger en stor operasjon, og Klopp vil få både den tiden og tålmodigheten han trenger for å forme den etter sitt syn.»

«Men bare det faktum at Liverpool kom seg til Wembley, var et tegn på utviklingen Klopp har sett gjennom de fem siste månedene. Med en annen sine spillere, og hemmet av alvorlige skadeproblemer, har tyskeren samlet og galvanisert klubben.»

«Klopp ledet revolusjoner i både Mainz og Dortmund i hjemlandet sitt. Det var humper underveis. Smerten av å ikke nå opp i starten, ble fulgt av historiske triumfer. Det er god grunn til å tro at Liverpool skal følge i samme spor.»

Nå er den neste utfordringen å få spillerne til å heve hodet og se fremover på nye oppgaver, mener Pearce. «Med en Europaliga-åttedelsfinale mot Manchester United i vente, og en Premier League-sesong som skal reddes etter å ha falt dypt ned til uakseptable niendeplass, er det fortsatt mye å oppnå. Denne sesongen er ikke over.»

– Sluttspurt med moral og vilje

Kampen i hovedstaden var Liverpools første finale på Wembley siden 2012. En målløs første omgang ble fulgt opp med en kalddusj kort tid etter sidebyttet. Simon Mignolet slapp ballen under seg fra skrått hold, og de lyseblå var foran.

«Mignolet holdt deretter Liverpool inne i kampen», skriver Henry Winter i The Times. Sisteskansen vartet opp med noen fabelaktige redninger gjennom kampen. Den siste halvtimen av ordinær tid presset Liverpool for utlikningen, og Philippe Coutinho sikret ekstraomganger.


STRAFFETAP: Tre bom i straffekonken ga City seieren. Se sammendrag her. (Video: TV 2)

«Etter å ha havnet bakpå fra Fernandinhos scoring tidlig i andre omgang, produserte de røde en sen sluttspurt med moral og vilje. Coutinho utliknet stillingen, og de så ut som mer sannsynlige vinnere gjennom den ekstra halvtimen», skriver Pearce i Liverpool Echo.

«Det var en vanskelig opptreden å bli klok på. Liverpool stoppet ikke opp slik de gjorde her mot Aston Villa i FA-cupsemifinalen for ti måneder siden, men de gnistret heller ikke. De kom ikke i nærheten av novembers 4–1-maltraktering på Etihad.»

Skuffet over angriperne

Pearce føler spesielt med Lucas, som spilte sin aller første kamp på Wembley. Brassen fikk bestemannsprisen på liverpool.no’s finalebørs, noe Liverpool Echo er enig i.

«Det var et sjansespill av Klopp å starte med den brasilianske midtbanespilleren i midtforsvaret, men det lønnet seg. Lucas leste spillet bra, han kriget og var rolig med ballen, med kontroll på Agüero i lange perioder. Men det faktum at han var Liverpools beste spiller, understreker hvordan de fremover sviktet med å virkelig ha en påvirkning.

I tillegg får Alberto Moreno kritikk etter å ha etterlatt seg store rom på Liverpools venstreside, hvor Fernandinhos scoring kom fra. Jamie Carragher slaktet ham etter kampen, og mener Liverpool må se etter andre venstrebacker. Pearce mener spanjolen var en tydelig svakhet for de røde.

«City fortsatte å avsløre venstrebackens defensive mangler. Sterlings pinlige miss ble fulgt opp med at spanjolen slapp unna etter å ha felt Agüero i boksen. Klopp gjorde sitt grep. Lallana erstattet Moreno, med utrettelige James Milner flyttet ned som venstreback.»

Kun det fjerde straffetapet

Lagene holdt det gående gjennom ekstraomgangene, og det ble skapt sjanser i begge ender. Lallana trodde Liverpool skulle klare det på tampen, men avgjørelsen kom ikke før straffekonkurransen.

Først ble Willy Caballero, som sto samtlige ligacuprunder istedenfor Joe Hart, grundig lurt av Emre Cans lekre «Panenka»-straffe. «Men etter det var han uslåelig», skriver Daniel Taylor i The Guardian. «Han kastet seg til venstre for å stoppe et brukbart forsøk av Lucas, et nølende et av Coutinho, og så motsatt vei for å slå vekk Lallanas forsøk til sin tredje redning på rad.»

Les også: – Føler meg ikke så positiv akkurat nå

Manchester City, som scoret på tre av sine fire forsøk, sørget for at Liverpool tapte sin fjerde straffekonkurranse i historien – av hele 18 mulige. Dette var for øvrig også første gang at Liverpool har vært med på tre stykker i løpet av én sesong.