– Et bra år for meg personlig

Målet for 2016 er å komme lengst mulig i alle turneringer, forteller Liverpool-sjef Jürgen Klopp.

Den høyreiste tyskeren avsluttet året med å lede mannskapet sitt til seks poeng på de to siste kampene, og etter hele 17 kamper bak seg som rød sjef allerede, venter det nå ni kamper bare frem til første del av februar.

– 2015 har vært et bra år. Jeg hadde den lengste ferien i livet mitt. Og den største endringen i livet mitt, forteller Klopp, som poengterer at han har «byttet land», overfor Liverpool Echo.

– Det har vært et bra år, 2015, for meg personlig sett, men ser man på utsiden, på hva som har skjedd rundt om i verden, har det ikke vært et skikkelig bra år. Men personlig har det vært veldig bra.

Ønsker flere poeng enn i 2015

På spørsmål om hva som er målet for det nye året, for resten av sesongen, svarer Klopp utvetydig:

– Å ta flere poeng enn vi gjorde i første halvdel, sier den karismatiske manageren.

48-åringen legger til at klubbens mål er å komme så langt som mulig i alle turneringer. Allerede kommende uke begynner semifinalen i ligacupen, mens Europaliga-sluttspillet blåses i gang i februar.

– En intens periode

I Premier League befinner rødtrøyene seg på sjuendeplass – à poeng med Manchester United, og fem poeng bak topp fire – når ligaen nå er halvspilt. Januar åpner med et svært hektisk kampprogram, og Klopp tror den kommende måneden kan forme sesongen.

– Vi har fire kamper mer enn de fleste andre lag, så det er en intens periode. Det er fordi vi var suksessfulle, og nå må vi håndtere det, fortsetter han.

– Det er vanskelig, for vi kan ikke snakke om hvordan det er midtveis i januar; vi må være konsentrerte og fokuserte på starten av januar. Så det er selvsagt et problem. Det er slik fotball er, det vet dere.

Åpner 2016 i hovedstaden

Bare tre dager etter seieren i Sunderland er det duket for ny kamp for de røde, som møter West Ham i London. Videre kommer oppgjørene fortsatt på løpende bånd, men Klopp ser ifølge lokalavisen ikke lenger enn til neste kamp – spesielt på grunn av skadesituasjonen.

– Vi er nødt til å restituere, og så forberedte oss til West Ham. Så er det Stoke tre dager senere, så Exeter tre dager senere, så fem dager, tror jeg, før Arsenal, og Manchester United fire dager etter.

– Vi kan ikke gjøre noe annerledes fordi vi er avhengig av spillerne. Hvis vi har problemer med skader, må vi vente og se hvem som kommer tilbake. Å returnere er enklere i visse tilfeller enn andre, om det er et langt avbrekk eller ikke langt avbrekk. Vi trenger spillerne, og vi får se hvilke ellevere vi kan bruke i en spesifikk kamp.

Les også: – Må aldri forvente en enkel kamp

– Spør du meg om hva jeg drømmer om? Alle poeng og ta hvert steg i alle cupene, men det er vanskelig. Det er vanskelig for samtlige lag, spesielt dem som befinner seg i semifinalen i Capital One Cup. To kamper midt i alt dette er skikkelig vanskelig.

Årets første Liverpool-kamp spilles borte mot West Ham lørdag klokka 13.45.