«Et mirakel i ordets rette forstand»

Engelske medier kappes om å finne de beste superlativene etter det som må ha vært tidenes fotballkamp på Anfield.

– Liverpool har skapt en rival til St Etienne, Olympiakos og Istanbul, skriver James Pearce i Liverpool Echo, før han fortsetter:

– Liverpool marsjerte triumferende til semifinalen i Europa League etter en av de mest spennende triumfene noensinne mot Borussia Dortmund. Selv for en klubb som er berømte for sine dramatiske europacup-comeback mot alle odds var dette et skikkelig mirakel.

LES OGSÅ: Semifinalene trekkes klokken 12.30

Liverpool lå under 3-1 (4-2 sammenlagt) da 24 minutter gjenstod av kampen. Jürgen Klopps menn virket å gå mot et tap for hans forrige arbeidsgiver.

– Inspirert av kraften fra The Kop produserte de en så ellevill avslutning at Bundesliga-spillerne gikk av banen i sjokk. Philippe Coutinhos scoring ga Liverpool håp, og så satte Mamadou Sakhos heading opp en utrolig avslutning, skriver Pearce.

– Sekundene tikket avgårde, og det så til å bli et hederlig nederlag, men på overtid kom en magisk siste twist. Dejan Lovren headet inn James Milners innlegg, og sendte Anfield til himmels.

 

An unforgettable moment shared between #LFC players and fans! 🙌❤️

Et bilde publisert av Liverpool Football Club (@liverpoolfc)

– Navnet til Dortmund, som var ubeseiret på 18 kamper, vil nå føye seg inn i rekken sammen med Inter, St Etienne, Olympiakos og Chelsea når det gjeler uforglemmelige europacupkvelder på Anfield.

– Dette var den største kvelden i Klopps regjeringstid, og Liverpool viste hvor langt de er kommet i utviklingen. Det finnes fortsatt svakheter, men tyskeren har formet et lag i sin ånd.

– En kveld det ikke går an å beskrive med ord

«Var dette det største comebacket foran The Kop noensinne?»

Mannen som stiller seg selv dette spørsmålet er David Maddock i Mirror.

– Liverpool lå under med to mål etter åtte minutter, men scoringer fra Origi, Coutinho, Sakho og Lovren sendte Jürgen Klopps lag til semifinalen på utrolig vis, slår han fast.

LES OGSÅ: Det var vanskelig å sove i natt

– På et eller annet vis vekket de ånden fra Istanbul, og produserte det som trolig er den mest minneverdige europacup-kvelden som dette utrolige, gamle stadionanlegget noen gang har vært vitne til.

– Selv etter at deres klassemotstander scoret sitt tredje mål tidlig i andre omgang, og så ut til å ha knust alle håp om et dramatisk comeback, ga ikke Jürgen Klopps lag opp. De viste at de nå er et lag å regne med.

 

Now that's how you celebrate sealing a dramatic 4-3 win! 👌 #LFC

Et bilde publisert av Liverpool Football Club (@liverpoolfc)

– Dette var en kveld det ikke går an å beskrive med ord, etter at Dejan Lovren satte inn vinnermålet dypt på overtid med en kraftfull heading som tok taket av stadion og ga Klopp det trøkket han hadde ønsket seg.

«Denne seieren vil ha en betydelig effekt» 

Sam Wallace i Telegraph konkluderer med at dette var den type kveld, den type Liverpool-seier, som Anfield ble bygd for.

– Effekten av denne seieren i den nye æraen med Klopptimisme vil være betydelig. Liverpool har slått et storartet moderne Borussia Dortmund, som Klopp hjalp til med å bygge opp. Liverpool er i semifinalen i Europa League, og er tre kamper unna en retur til Champions League, som har virket nærmest usannsynlig, dersom de vinner trofeet.

 

GET IN! WE DID IT! #LFC beat @bvb09 4-3! Amazing!

Et bilde publisert av Liverpool Football Club (@liverpoolfc)