«Et positivt steg i riktig retning»

Supportergruppene i Liverpool mener U-svingen fra eierne hinter om et bedre samarbeid fremover.

Onsdag kveld presenterte klubbeierne i Fenway Sports Group (FSG) nye planer for billettløsningen de to neste sesongene. Det skjer bare fire dager etter at godt over 10 000 fans forlot Anfield i protest.

I et brev til Liverpool-supporterne via klubbens nettsider og engelsk presse beklaget FSG seg og annonserte at de fryser billettprisene – samtidig som de beholder initiativ for å gjøre det billigere for unge og lokale fans.

Spirit of Shankly (SOS) og Spion Kop 1906 sin respons er positiv. De har en rekke ganger representert supportere i møter med klubbledelsen, og det var Spion Kop 1906 som organiserte den massive protesten mot Sunderland i helga.

Saken fortsetter under.

Etter å ha følt seg oversett i diskusjonene før de opprinnelige billettplanene, mener de betydningen til fansen nå skinner gjennom. I en pressemelding på SOSs nettside skriver de to gruppene:

«Vist det beste av hva Liverpool-fans står for»

«Selv om den siste uka har vært en beklagelig fortelling i den nyere historien om forholdet mellom eierne til LFC og klubbens supportere, har den også vist det beste av hva Liverpool-supportere står for og den utrolige makten de samme supporterne har til å fremme en endring for bedringens skyld i LFC. Dagens nyhet er nødt til å bli sett på som et positivt steg for forholdet mellom eierne og fansen.»

Les også: – Vi ble ikke lyttet til

De mener den negative oppmerksomheten, motstanden og mishagsytringene kunne vært unngått dersom FSG hadde «tatt til seg det som ble sagt av supportere om mottakelsen ved de opprinnelige prisøkningene».

«Det er tankevekkende lærdom i å lytte nøye til sine supportere. Vi ønsker disse endringene fra eierne velkommen, og at de har erkjent feilen som ble gjort og beklaget for det.»

«Vi fryder oss på ingen måte over at de tok feil. Det hjelper ingen. Det som imidlertid er viktig, er at leksen er lært, og at det finnes et skikkelig engasjement for å merke seg fansens bekymringer, og at de synspunktene tas mer på alvor.»

Målet er å gjøre det «mer rettferdig»

Supportergrupper fra de 20 Premier League-klubbene har allerede planlagt møter for å vurdere mulige aksjoner mot stive billettpriser landet rundt. Derfor anser SOS dette bare som ett av potensielt mange steg fremover i tiden som kommer.

Saken fortsetter under.

«Vi kom i gang med denne prosessen for å gjøre fotball billigere for alle Liverpool-fans, for å gjøre det mer rettferdig, og for å gjøre det mer tilgjengelig for yngre og lokale supportere. Denne endringen er ikke fasiten. Mer må gjøres for å få fotball rimelig.»

«Dette er en reise»

«Noe vi imidlertid alltid har påpekt, er at dette er en reise eierne bør bli med på, og dette er et positivt steg i riktig retning, mot rettferdighet og vekk fra grådighet, men det er også bare ett steg.»

Nå skal fangruppene gjennomgå de nye tallene fra klubben, og se hvordan de påvirker fansen. «Vi skal snakke med klubben om det, og vi skal snakke med supportere for å få deres synspunkter», skriver de.

«Gitt at det dette er blitt vurdert på nytt av eierne, tror Spirit of Shankly og Spion Kop 1906 at det bare er rettferdig og riktig at vi nå revurderer våre neste steg frem til den fulle effekten av disse endringene er klar.»