– FA-cupen er viktig

Kolo Toure vil forsøke å hjelpe de unge spillerne etter beste evne, om han ikke får starte mot West Ham i kveld.

Det har vært en hendelsesrik uke for Liverpool, som først vant et overtidsdrama i Norwich 5-4, og som deretter tok seg til ligacupfinalen ved å slå Stoke på straffespark-konkurranse i semifinalen.

– Når du vinner kamper på denne måten blir du veldig glad, og følelsene strømmer på. Men dette er jobben vår, og vi vet at neste kamp alltid er den viktigste. Vi fikk tid til å feire semifinaleseieren, og nå fokuserer vi på FA-cupen, sier Kolo Toure til Liverpoolfc.com foran dagens kamp i 4. runde av FA-cupen mot West Ham.

– Nå har vi glemt forrige kamp. Den tilhører fortiden. Vi vant, og er i finalen i Capital One Cup. Finalen skal vi fokusere på i februar, legger ivorianeren til.

– Kampen mot West Ham blir helt annerledes. Vi møter et helt annet lag, og vi må omstille oss og forsøke å vinne, konkluderer den erfarne midtstopperen.

The Hammers jakter historisk trippel

West Ham har vunnet begge ligakampene mot Liverpool denne sesongen, og London-laget kan ta en historisk trippel mot Liverpool med seier i kveld. The Hammers har nemlig aldri tidligere vunnet tre ganger over Liverpool i en og samme sesong. Men vertene er ute etter revansje for de to nederlagene i ligaen.

– Vi møter et veldig godt lag, som slo oss sist de spilte her. Dette er en god mulighet til å få revansje, sier Toure.

– Vi er også et godt lag, og alle lag som møter oss vet de vil få tøff motstand. Vi vil gi alt vi har. Vi må kjempe, stå i mot og være målbevisste. Dette er en viktig kamp, så vi må gi alt.

LES OGSÅ: Slik har det gått i fjerde runde

Jürgen Klopp stilte med et ungt og urutinert mannskap mot Exeter i forrige runde i turneringen, og Liverpool-manageren har antydet at han vil bytte ut hele laget i forhold til forrige match også denne gangen. Det vil i så fall bety at Toure ikke starter kampen.

– Når de unge spillerne spilte mot Exeter i forrige kamp var det en jevn og veldig vanskelig kamp, for Exeter jobbet veldig hardt. FA-cupen er en spesiell turnering. De unge spillerne vet dette. Vi vil forsøke å hjelpe dem, og få dem til å innse hvor viktig denne turneringen er.

LES OGSÅ: Hendo og Sturridge uaktuelle mot West Ham