– Føler jeg er nærmere keeperplassen nå

Landslagsdebutanten Danny Ward tror oppholdet i Skottland har kommet godt med for utviklingen.

Sisteskansen ble sendt på utlån til Aberdeen i fjor sommer, og med startplass og seier i alle de åtte første rundene, noe som er ligarekord, fikk han en forrykende start på Skottland-eventyret.

Totalt holdt unggutten buret rent elleve ganger, og han slapp bare inn 20 mål på 21 ligakamper.

I januar ble han tilbakekalt etter forespørsel fra Jürgen Klopp, som ville gi Simon Mignolet og reservekeeper Ádám Bogdán mer utfordring. A-lagsdebuten på Anfield har imidlertid latt vente på seg, og Ward sa i vinter at han er innstilt på at det kan ta tid.

– Følte det var nødvendig

Selv forteller 22-åringen nå at han trivdes svært godt på utlån i Aberdeen, som fortsatt kjemper med stormakten Celtic om ligagullet i Skottlands øverste divisjon. Aberdeen ligger fire poeng bak, men ender det med seier, får også Ward medalje etter å ha spilt over halvparten av kampene i nord denne sesongen.

– Det ville ikke vært så ille å få med seg hjem, forteller 22-åringen, ifølge The Press and Journal.

Saken fortsetter under.

– Låneoppholdet var noe Liverpool og jeg følte var nødvendig ettersom jeg ikke hadde spilt mye førstelagsfotball inn mot sesongen. Det gikk veldig bra, og det var en bittersøt følelse av å komme tilbake fordi vi kjempet om ligagullet, og jeg spilte for Aberdeen hver uke.

Godt rustet etter utlånet

Siden Ward, som Liverpool hentet fra Wrexham i 2012, returnerte fra utlån, har han danket ut Bogdán i konkurransen om en plass i kamptroppene. Torsdag kveld fikk han i tillegg sin debut for det walisiske landslaget. Nå er han nærmere rollen som Liverpools førstekeeper enn noensinne.

Les også: Slik gjorde Ward det i Skottland

– Å være tilbakekalt er en litt annerledes utfordring enn å være nummer én. Jeg må jobbe hardere på trening og pushe mannen foran meg, for jeg ønsker drakta hans. Jeg føler jeg er nærmere den nummer-én-plassen nå, sier Ward.

– Jeg fikk erfaring med pressede situasjoner av å spille, noe man ikke får på trening. Jeg er blitt mer voksen etter gode kamper, og det er noe som forhåpentlig gjør meg godt rustet, konkluderer han.