– For mange uavgjortkamper

Jürgen Klopp mener det er selvforskyldt at Liverpool ikke er å finne blant topp fire i Premier League denne sesongen.

– Vi har spilt en rekke gode kamper, men har ikke mer enn 59 poeng å vise til. Hadde vi hatt fem poeng til, ville vi vært med og kjempet om fjerdeplassen. Slik er det. Vi vet alle, og dere vet det også, at vi lett kunne tatt disse poengene denne sesongen, uttaler Klopp til Liverpool Echo.

– Hadde vi hatt litt friskere bein – jeg vil ikke en gang si mindre skader – for vi har gjort det bra med alle disse problemene vi har hatt. Vi har spilt masse kamper. Flest i Europa tror jeg. Jeg kunne ha snakket om hvordan Premier League-sesongen ville ha vært uten alle disse andre kampene, men vi har hatt dem.


 
– Vi skapte våre egen problemer med uavgjortkamper på lite gunstige tidspunkt, med omkamper på dårlige tidspunkt, og ved å spille veldig gode kamper i Europa League.

– Vi kunne hatt noen poeng til, og det ville ha endret på mye. Vi har 59 nå, og kan få 62. Jeg er ikke sikker på hvordan det er i forhold til historien til Liverpool, men det er trolig langt fra den høyeste poengsummen, så vi har mye å gå på.

– Chelsea-kampen var viktig

Liverpool ligger på åttendeplass før siste serierunde, hvor de røde møter West Bromwich på bortebane, med muligheten til å klatre til sjetteplass med seier. Det krever imidlertid at West Ham og Southampton avgir poeng.

– Jeg er veldig, veldig godt fornøyd med signalene som spillerne har gitt meg. Du kan se at vi har forbedret flere sider av vårt spill. Chelsea-kampen var veldig viktig, ikke minst med tanke på finalen, hvor det vil bli press på oss. Vi vil helt klart kjenne det på kroppen, så vi må ha tro på vår egen styrke.

– Mot Chelsea endret ting seg på et øyeblikk. De var sterke, men vi kunne ha forsvart oss bedre. Det snakkes om Eden Hazard, og ja han var uten vil strålende, men det var fordi vi lot ham få komme i en-mot-en-situasjoner. Vi kan ta med oss mye fra denne kampen til kampen i neste uke, og vi kan ta med oss mye fra denne sesongen inn i neste sesong.

– Vi har gjort det mer enn greit nok i en vanskelig sesong. Mesteparten av tiden har vi vært nær de viktige plassene på tabellen.

– Vi må finne mange høye spillere

Klopp insisterer på at han vil ta ut et lag for å vinne på The Hawthorns i morgen, selv om kampen spilles bare tre dager før Europaliga-finalen i Basel.

LES OGSÅ: – Vi skal sette opp et lag for å vinne

– Vi vil reise dit med et sterkt lag, men hva skal jeg gjøre? Reise dit med et juniorlag? Jeg vet ikke, vi vil bare spille fotball. Vi skal ikke tenke så mye. Vi kommer ikke til å stille med samme lag som mot Chelsea, det er sikkert. Så kanskje er Tony Pulis i gang med feiringen allerede, fordi vi kommer med andre spillere. Med tanke på dødballer må vi finne mange virkelig høye spillere fra akademiet eller hvor det nå er, og så vil vi reise dit og forsøke alt for å få et godt resultat.

LES OGSÅ: Får han sin første kamp under Klopp på søndag?

– Slik er situasjonen vår, og jeg er ganske sikker på at vi aldri har klaget over dette. Ja, det hadde vært bedre å hatt en hel uke foran West Bromwich-kampen, og deretter en ny hel uke foran finalen, men slik er det ikke, så jeg tenker ikke på det. Selvsagt har jeg en tanke om hvordan finalelaget blir, men å ha lagoppstillingen klar en uke før kampen gir ikke mening.

LES OGSÅ: Canos tilgjengelig mot West Bromwich