– God dekning på backene

Jürgen Klopp forklarer hvorfor Alberto Moreno ikke spilte ligakampen mot Manchester City.

Med Jon Flanagan tilbake fra skade, har plutselig Jürgen Klopp flere alternativer å velge mellom på sidebackene, hvor Nathaniel Clyne og Alberto Moreno har vært fast inventar stort sett hele sesongen.

Flanagan spilte i stedet for Alberto Moreno mot Manchester City på onsdag, noe som førte til at Clyne ble flyttet over på venstrebacken.

Alberto Moreno fikk en smell i ligacupfinalen

– Vi har Flanno tilbake nå. Jeg visste jeg ville benytte ham i ligakampen mot Manchester City, men jeg visste ikke om han skulle spille i stedet for Clyney eller Alberto, men Alberto fikk en skikkelig smell i førsteomgangen av ligacupfinalen, så det avgjorde saken, forklarte Jürgen Klopp under sin pressekonferanse i dag.

– Alberto er en tøff gutt, så han kan alltid spille. Han er alltid tilgjengelig. Men til slutt bestemte jeg meg for å gjøre det slik.

– Jeg visste Flanno kunne spille venstreback også, men etter så lang tid ute ønsket jeg ikke at han skulle spille på motsatt side av hva han foretrekker. Så han ble høyreback, og Clyney ble flyttet over på venstre. Det handlet ikke om at jeg ville at Flanno skulle spille mot Raheem Sterling, og ta ham ut av kampen. Det var en ren tilfeldighet at det ble slik. Det var ingen taktisk vurdering fra min side.

– Alle backene våre kan spille på begge sider, men spesielt gjelder det Clyney og Flanno. Det er bra, for da har du mulighet til å forandre på ting.

Andre gang på venstrebacken for Clyne

– Dette var andre gang Clyney spilte venstreback etter at jeg kom til klubben. Dersom vi skal gjøre det igjen, må vi snakke mer om hva en med naturlig høyrefot må gjøre offensivt på venstresiden, for jeg så ingen innlegg fra ham når han kunne legge innlegg. Men det er normalt. Du kan ikke få i pose og sekk.



– Vi hadde tre dager mellom de to City-kampene, så vi trente ikke, så vi sa bare, kom igjen, gjør et forsøk. Du gir all informasjon du har til spillerne, så tanken var at de skulle forsvare seg godt og så bli med fremover om de fikk sjansen. Vi burde angripe slik som dette hyppigere, men det er noe vi ikke har gjort i særlig grad inntil nå.

LES OGSÅ: Lucas ute i 5-6 uker