– Han har fått spillerne til å tro

Philippe Coutinho kan vinne sitt første trofé i England, og skryter av utviklingen under Jürgen Klopp.

– Ting pleier å ta tid før det bærer frukter. Det har gått et halvt år, og dette er den andre finalen vi spiller i, så det er en stor mulighet. Endringene han har gjort, har spilt en stor rolle, forteller brassen, ifølge Liverpool Echo.

Den driblesterke 10-eren dominerte klubbens årlige prisutdeling forrige uke og ble blant annet kåret til sesongens Liverpool-spiller. Men på banen har ikke Coutinho fått løfte noen pokaler over hodet ikledd rød trøye – selv om det ikke har vært langt unna.

– Spesielt for alle i klubben

I februar, etter at Coutinho hadde utliknet, måtte det straffer til for å avgjøre en vinner i ligacupfinalen mot Manchester City. For to år siden snublet Liverpool omtrent på målstreken i Premier League-innspurten.

– Uttrykket vi bruker i Brasil, er «vi traff stolpen». Vi har gjort det noen ganger nylig, så det blir veldig viktig for oss å endelig oppnå noe og vinne med Liverpool. Dette blir spesielt for alle i klubben og hele stallen, sier 23-åringen.

– Personlig er det viktigste å vinne troféet. Den positive konsekvensen av å vinne troféet, er en plass i Champions League, men spillerne er fokuserte på pokalen. Vi har, som jeg sa, «truffet stolpen» noen ganger, så det er veldig viktig å vinne Europaligaen.

– Endret mentaliteten

Han gir klubbens populære, tyske manager honnør for at Liverpool nå skal bryne seg på Sevilla i finalen.

– Klopp har erfaring i europacuper. Han er en stor manager, og har gjort noen endringer siden han kom inn. Den største har vært mentalitetsforandringen: han har fått spillerne til å tro at de faktisk kan vinne noe. Så steg for steg, mot slutten av sesongen, har Liverpool bedret prestasjonene og er nå nær ved å vinne.

Les også: Sevilla-sjefen: – Vi må spille perfekt

Selv har den brasilianske landslagsspilleren, som er inkludert i troppen til sommerens Copa América, vært sentral i Liverpools suksess i Europaligaen denne sesongen. Spesielt målet mot Manchester United på Old Trafford, noe som for øvrig ble kåret til sesongens scoring i klubben, skiller seg ut.

Den iskalde lobben alene med David de Gea avgjorde på mange måter åttedelsfinalen. I pausen av oppgjøret hørte man Coutinhos navn runge utover erkerivalens storstue.

Føler seg ydmyk

– Jeg så ikke noe av det, men kona, som er med på alle kamper, var der og fortalte meg etter kampen at de sang navnet mitt under pausen. Det er en ære, forteller Coutinho, og fortsetter:

– Ikke bare det, men uansett når noen sier navnet mitt eller når jeg er en gutt med navnet mitt på baksiden av trøya. Jeg har alltid drømt om å være en fotballspiller, og nå, når jeg ser sånne ting, føler jeg meg ydmyk.

Nå gjenstår bare én kamp av turneringen. Coutinho føler ikke at han selv bærer på et større ansvar fremover på banen fordi Liverpool har vist seg gode foran mål de siste månedene.

Les også: Liverpools Europa-tall denne sesongen

– Det er et ansvar som deles av alle angrepsspillerne; det står ikke bare på meg. De som spiller på topp vil ha det ansvaret med å score mål og hjelpe Liverpool til å vinne troféet. I det siste har vi sett alle angriperne score mål og skape sjanser, så enhver kan score og hjelpe oss med å vinne.

Avspark mellom Liverpool og Sevilla på St. Jakob-Park er klokka 20.45 norsk tid. Finalen vises direkte på MAX.