– Han trenger en manager som ønsker ham

Tysklands landslagssjef Joachim Löw tror en ny klubb vil gjøre Mario Götze til en bedre spiller.

Ingen er linket sterkere til Liverpool før sommervinduet enn tyske Götze, som spilte under Jürgen Klopp i Borussia Dortmund. De siste årene har skader og lite spilletid preget tilværelsen i Bayern München.

23-åringen, som ble matchvinner i VM-finalen i 2014, skal ifølge tysk presse være anbefalt en klubbendring av kommende Bayern-manager Carlo Ancelotti, som ikke garanterer Götze flere minutter på banen i Sør-Tyskland.

– Det kan være befriende

Landslagssjef Löw har inkludert Götze sammen med Emre Can i Tysklands bruttotropp til sommerens EM i Frankrike, og sier ifølge magasinet Kicker at teknikeren trenger selvtillit.

Les også: Håper Götze velger Anfield

– Generelt sier jeg noen ganger at en endring kan være befriende: et nytt miljø, nye utfordringer, nye gleder. Se på utviklingen til Toni Kroos. Han var på topp i Bayern, men i Real Madrid har han tatt ytterliggere steg, forteller Löw.

– Det Mario trenger, er selvtillit. Og han trenger en manager som ønsker å ha ham på laget.

Liverpool Echo beskriver Götze som klubbens fremste transfermål denne sommeren, og anslår en verdi på rundt 20 millioner pund.

– Forberedt på å gjøre hva som helst

Nettstedet Goal opplyser at Liverpool har gjort alt i sin makt for å friste Götze til Anfield, men at spilleren selv ikke har bestemt seg for hvor turen går videre. Borussia Dortmund og Juventus skal begge også være interessert i tyskeren.

– Hvis avtalen ikke finner sted, er det ikke på grunn av mangelfullt forsøk fra dem, men fordi spilleren bestemte seg for å dra et annet sted, sier en kilde til Goal.

– De kommer ikke til å bli forbigått når det gjelder bud eller totalpakken, for de er forberedt på å gjøre hva som helst for å sikre seg ham. Men han tar seg god tid til å svare.

De røde håper fortsatt på positiv respons fra Götze, men jobber i mellomtiden med å finne alternative løsninger, ifølge nettstedet.

Les også: Mange med usikker Liverpool-fremtid