– Håper på et bedre oppsett enn i fjor

Terminlisten kommer klokken 10.00 i morgen formiddag, og supporterklubbens formann, Pål Christian Møller, håper på et bedre oppsett enn det Liverpool fikk i fjor.

– Terminlisten for den sesongen vi har lagt bak oss slo veldig dårlig ut for oss norske Liverpool-fans. Veldig mange av hjemmekampene mot topplagene falt på midtukedager, noe som selvsagt var synd for norske supportere som ønsket å dra for å se Liverpool spille. Det er viktig at storkampene går på helg for oss, og slik sett var forrige sesong en av de dårligste sesongene på mange, mange år, sier Møller til Liverpool.no.

Av Liverpools 19 hjemmekamper i Premier League forrige sesong ble sju spilt på lørdager, sju på søndager, en på mandag og fire på onsdager.

– Blant de sju lørdagskampene finner vi hjemmekampen mot Leicester, som ble spilt på Boxing Day (2.juledag, red anm). Dette er ingen god dag for tilreisende norske fans, bare to dager etter julaften og med få flyalternativer. Derfor håper jeg vi blir satt opp med bortekamp på Boxing Day kommende sesong, sier Møller.

– Vi kom også litt skjevt ut med mandagskamp mot Bournemouth allerede i andre serierunde, og i tillegg gikk fire av de mest attraktive hjemmekampene etter nyttår på onsdager. Arsenal-kampen onsdag 13.januar kunne vel neppe kommet på en dårligere dato for tilreisende nordmenn? En midtukekamp tidlig i januar er ikke spesielt attraktiv av flere grunner, ikke minst risikoen for at vær- og føreforhold kan skape problemer både for reisen og avviklingen av selve kampen. – Sportslig suksess i cupene og Europa League førte også til at hjemmekampene mot storklubber som Manchester City, Everton og Chelsea ble flyttet til onsdager, så totalt sett ble seks av 19 hjemmekamper spilt på ugunstige datoer for nordmenn som ønsket å se Liverpool live på Anfield. Mitt ønske for kommende sesong er at vi får færrest mulig hjemmekamper på midtuke, og at alle storoppgjørene spilles på helg.

Flere lørdagskamper?

Liverpool skal som kjent ikke spille europacup kommende sesong, og det vil i det minste bidra til å gjøre det litt mer forutsigbart for norske fans som planlegger tur over Nordsjøen.

– Det skaper mer forutsigbarhet, og antagelig vil det føre til flere lørdagskamper for Liverpools del. Det negative med det er selvsagt faren for at Liverpool blir vist mindre på norsk TV, dersom det blir mange kamper med avspark lørdag klokken 16.00 norsk tid. Men det bra for de som ønsker å dra til Anfield for å se kampene.

– Rent sportslig er det selvsagt viktig å få en god start. Forrige sesong hadde Liverpool et tøft oppsett, med bortekamper mot mange av storklubbene i første halvdel av sesongen. Men alle kamper skal som kjent spilles, så jeg er usikker på hvor mye terminlisten har å si for det sportslige resultatet når man teller opp til slutt.

Fredagskamper

Nytt av året er at det fra kommende sesong av også skal spilles kamper på fredag kveld i Premier League. Dette har ikke supporterklubbens formann så mye til overs for.

– Det synes jeg er en uting. At Liverpool blir satt opp til å spille fredag kveld og mandag kveld er i utgangspunktet negativt, da folk må ta ut flere feriedager for å få sett favorittlaget sitt live. Jeg tror også det hadde vært bedre for husfreden i de tusen hjem om man hadde unngått kamper på fredagskveldene, som jo er en familiekveld her hjemme på berget. Fredag kveld er generelt et dårlig tidspunkt for fotball synes jeg, så jeg håper ikke Liverpool får mange slike kamper.

Det er meningen at Liverpools nye Main Stand skal stå ferdig til sesongens første hjemmekamp, og det tror Møller vil føre til økt reiselyst blant norske supportere.

– Den nye tribunen vil gi den kommende sesongen en ekstra dimensjon. Mange vil være nysgjerrige på se hvordan den blir, og hvordan den vil slå ut på stemningen. Jeg gleder meg til å se den bli tatt i bruk, avslutter supporterklubbens formann.

LES OGSÅ: Viktige datoer i 2016/17-sesongen