– Ikke diskutert ny avtale med Allen

Joe Allen har et drøyt år igjen av kontrakten, og har selv sagt at han kjemper for fremtiden sin.

Den løpssterke 26-åringen fikk stående applaus fra Anfield-publikumet da han ble byttet ut som Stoke søndag, og manager Jürgen Klopp hinter om startplass mot Borussia Dortmund i Europaliga-kvartfinalen torsdag kveld.

– Han var strålende, oppsummerte Klopp etter seieren, og la til at byttet kom utelukkende «fordi vi trenger ham».

Interesse fra Premier League-klubber

Allen, som ble kjøpt fra Swansea for 15 millioner pund i 2012, skal imidlertid ha fått henvendelser fra blant annet gamleklubben dette året. I tillegg skal Watford være interessert i den ballsterke waliseren.

Saken fortsetter under.

Med hard konkurranse på midtbanen står Allen bare med fire ligakamper fra start denne sesongen. En normalt toppet Liverpool-ellever har vanligvis ikke inkludert det populære arbeidsjernet, som fikk kontraktsforhandlingene i fjor høst stoppet ved managerskiftet.

Spilt kun fem hele kamper

Han har vært på banen i totalt 27 kamper – alle turneringer inkludert – denne sesongen, men er byttet ut eller inn i samtlige bortsett fra fem av dem. I tillegg har skader gjort at landslagsspilleren mistet blant annet sesongstarten og ligacupfinalen i februar.

Les også: – Fortjener med spilletid

Ifølge BBC Wales Sport har ikke Liverpool innledet samtaler om ny kontrakt for Allen, som nå nærmer seg sitt siste år i den nåværende avtalen.

– Jeg vet jeg kjemper for min Liverpool-fremtid, sa Allen til Liverpool Echo i januar.

– Jeg ønsker å spille mer. Jeg tror det er åpenbart for alle spillere i en slik situasjon. Fra mitt perspektiv handler det om å trå til, gjøre jobben og gjøre mitt beste, noe jeg alltid gjør, fortalte han.

– Et veldig godt alternativ

Klopp, som har brukt Allen i alle de seks siste kampene, to av dem fra start, sa etter helgas seier at waliseren «ikke er i hundre prosent form ennå» fordi han ikke har trent ofte nok grunnet skader.

– Men han har vært på benken hele tiden fordi vi har trengt ham i kampene. Han er en veldig god spiller. Jeg krysser fingrene for at han holder seg skadefri, for nå er han et veldig godt alternativ for oss, forklarte manageren.

Les også: – Joe er frustrert over spilletiden

Allen har vært på banen i totalt 122 kamper siden sommeren 2012, og scoret seks mål. Kontrakten løper ut om 14 måneder.