– Ikke døm spillere for tidlig

Jürgen Klopp mener at Roberto Firmino er et godt eksempel på at folk har en tendens til å felle dom over nye spillere for tidlig.

Brasilianeren slet litt med å tilpasse seg engelsk fotball de første månedene av Liverpool-karrieren, men mannen som kostet 29 millioner pund da han ble kjøpt fra Hoffenheim sist sommer har blitt viktigere og viktigere for Liverpool utover i sesongen.

SE FIRMINO RUNDLURE SOLDADO

Firmino brukte 14 kamper på å finne veien til nettmaskene for sin nye klubb, men gjorde i kampen mot Watford på søndag sitt ellevte mål for sesongen. Den offensive midtbanespilleren har vært involvert i flere ligamål denne sesongen enn noen annen Liverpool-spiller, med ti mål og sju målgivende pasninger.
 

 
– Jeg var ikke overrasket over at folk kritiserte ham da jeg kom til klubben. Slik er det i Tyskland også. Folk her ser ikke så mye tysk fotball. Liverpool hentet en spiller fra Hoffenheim i Tyskland, og alle tenker at dette er et bra kjøp for klubben. Men det var ikke mange her som kjente til ham, da han ikke kom fra Bayern München eller Borussia Dortmund, slår Jürgen Klopp fast til Liverpool Echo.

– Jeg kjente til Roberto. Da jeg hørte at Liverpool hadde kjøpt ham, tenkte jeg at «hvordan i all verden har de klart dette?»

Spiller med selvtillit

– Nå ser vi at Roberto spiller med selvtillit. Alle spillerne har mer selvtillit enn tidligere, fordi de har hatt mer tid til å jobbe sammen. Vi har vært gjennom en intens tid, men det har vært en god tid sammen. Vi vet mye mer om hverandre nå.

– Watford-kampen var lagets kamp nummer 60 for sesongen. Det er utrolig. For meg har det kun vært 49.

– Det jeg har lært av Robertos situasjon, er at man bør vente en stund før man feller en dom over neste sesongs spillerkjøp. Ikke vær for rask til å dømme spillere, avslutter Klopp.

 

🔺🔺🔰🔺🔺

Et bilde publisert av Roberto Firmino (@roberto_firmino)