– Ikke tatt avgjørelser om startelleveren ennå

Jürgen Klopp og Dejan Lovren møtte pressen foran morgendagens avgjørende semifinale.

Etter det sure overtidstapet i Spania forrige torsdag er Liverpool nødt til å score når Villarreal gjester Anfield i morgen kveld. Klopp og Lovren snakket med media foran onsdagens trening på Melwood.

Dejan Lovren:

– Jeg håper ikke vi starter på samme måte som mot Dortmund, svarer Lovren på spørsmål om han håper på gjentakelse av det som skjedde i kvartfinalen, der stopperens sene seiersmål sendte Klopps eks-klubb ut av turneringen.

– Vi lå under både 0–2, og så 1–3. Men det var en historisk kamp for vår del og for supporterne. Vi beviste at vi ikke kommer til å gi oss før det er over. Vi ønsker å klare det mer «smooth» denne gangen, men det er noe jeg kommer til å huske hele livet.

Midtstopperen snakker om det som møtte spillerne før kampen, med tusenvis av fans utenfor stadion som tok imot bussen. Supportere har planlagt den samme velkomsten i morgen kveld.

Saken fortsetter under.

– Jeg var overrasket. Jeg tok noen bilder på bussen. Det var utrolig. Fansen er vår 12. spiller.

Om Leicesters ligagull:

Mandag kveld ble Leicester bekreftet som ligamester for første gang da Tottenham spilte uavgjort mot Chelsea.

– Jeg er veldig glad på Leicesters vegne. De har virkelig fortjent å vinne ligaen. De har hatt en stor, stabil sesong. De har også vært heldige ved å slippe skader. De har forsvart seg veldig bra taktisk sett, og har en av de beste målscorerne i (Jamie) Vardy. De fortjener å vinne Premier League.

Om torsdagens semifinale:

Utgangspunktet før Villarreal-kampen er 0–1, noe som betyr at det blir ekstraomganger hvis Liverpool vinner med samme resultat hjemme. Øvrige ettmålsseire til Liverpool gjør at Villarreal går videre på bortemål.

Rødtrøyene må dermed score mer enn ett mål dersom de skal avansere etter ordinær tid.

– Vi er nødt til å være smarte nok. Vi har ikke 20 minutter på oss, vi har 90 minutter. Alt er mulig. Fans vet fra 2005 at med Liverpool er alt mulig. Vi har strålende karakterer i laget, men Villarreal er et godt og kompakt lag.

– Vi var skuffet da vi slapp inn mål i siste minutt sist. Vi må være smarte og tålmodige. Vi kommer til å få sjanser. Jeg har tro på dette laget.

Lovren fikk ikke sjansen til å spille finalen da Liverpool tapte på straffer for Manchester City på Wembley i februar. Nå er det én kamp som står i veien for Europaliga-finale.

– Det ville vært en drøm for meg og for supporterne. Vi kan redde denne sesongen med en finale, men vi må først spille mot Villarreal. Vi må ta et stort steg.

Jürgen Klopp:

Manageren åpner med å gratulere ligamester Leicester, som han beskriver som en utrolig kul historie.

– Ingen kommer noensinne til å glemme dette, sier Klopp.

Om skader:

Før Villarreal-kampen forteller sjefen at Emre Can er klar for å komme tilbake etter ankelskaden.

– Emre er klar for å returnere til troppen, det er helt sikkert. Hendo er på god vei for Englands del, men det er mer usikkert for Liverpool. Han er ikke tilbake på banen ennå.

– Denne kampen er en stor mulighet i en vanskelig sesong for Liverpool. I oktober endret klubben manager. Det var noe som hadde gått galt. Alt vi har gjort siden oktober, har vi gjort for å være så godt mulig forberedt for en slik kamp som mulig.

Om Sturridge:

Kommer Daniel Sturridge til å starte? Klopp sier han bare ventet på at spørsmålet skulle komme.

– Han kan gjøre det, hundre prosent, men jeg har ikke tatt noen avgjørelser om lagoppstillingen ennå.

Saken fortsetter under.

Om atmosfæren på Anfield:

På spørsmål om stemningen Anfield kan by på under «Europa-kvelder», svarer tyskeren at han ikke har gode nok ord til å beskrive følelsen.

– Det er en av de tingene i livet du ikke kan kjøpe. Det er så spesielt. Det er disse øyeblikkene hvor man virkelig vet at vi alle er sammen. Ikke bare på stadion, men hjemme også. Jeg ønsker ikke å overdrive – det er bare fotball, det vet jeg – men dette (Villarreal-kampen) er et stort øyeblikk for hele Liverpool-verden. Alle kommer til å følge med.

Om Villarreal:

– Vi vet om stilen til Villarreal. Den forandrer seg ikke ofte; de har et velfungerende lag. De byttet spillere i åtte posisjoner og vant over Valencia (i helga). Det er ikke særlig enkelt.

– På grunn av disse kvalitetene, var jeg fornøyd med den første kampen. Det var ikke et bra resultat, men en god følelse. «Det er måten, nå vet vi det», reflekterer manageren.

Klopp beskriver spanjolene som en veldig suksessfull fotballklubb fra en liten by.

– Spania er fotballandet for øyeblikket. Forhåpentlig klarer vi å komme til finalen med et engelsk flagg. Jeg har aldri tapt for et spansk lag i en semifinale. Spansk fotball er for tiden veldig imponerende, og de har mange veldig gode spillere og er taktisk gode.

Villarreal-manager Marcelino får skryt for jobben han har gjort hos «Den gule ubåten». Klubben ligger på fjerdeplass – bak Barcelona, Atlético Madrid og Real Madrid – i den spanske toppdivisjonen.

– Han har gjort en utrolig jobb, det er helt sikkert. Dette er en veldig spesiell klubb, og nå med et spesielt forhold til Marcelino.

Klopp sier han på ingen måte bryr seg om resultater fra tidligere når han forbereder seg til semifinalen.

– Det er absolutt ikke viktig. Hvis engelske lag hadde tapt de tjue siste kampene mot spanske lag, ville jeg ikke brydd meg. Det eneste jeg følte (da første kamp var ferdig), var «pause». Det er alt. Ingenting skjedde. Vi skulle tilbake til Anfield, ingenting annet.