– Jeg er grådig etter suksess

Liverpool må lage og følge sin egen vei for å oppnå sportslig suksess, mener manager Jürgen Klopp.

Tyskeren ønsker ikke å legge en plan for klubben der taktikken er å kjøpe spillere på løpende bånd. Ifølge Liverpool Echo sier Klopp at han heller ser de røde finne tilbake til det som var oppskriften til suksess tidligere.

– For klubber med en stor historie som Liverpool, er det alltid de samme problemene hvis de ikke er suksessfulle akkurat nå. Med de riktige avgjørelsene, og så tålmodighet, kan man komme tilbake på rett spor, sier 48-åringen.

Vil ikke gjøre som de styrtrike klubbene

Allerede søndag kveld kan Klopp, etter under et halvår på Merseyside, juble for sin første tittel i England.

– Med alle de store klubbene rundt omkring med masse penger, så bør ikke vi gå samme vei. Vi må gå vår egen vei, slik Liverpool alltid har gjort det. Seier her ville hjulpet. Det ville hjulet å vinne Capital One Cup.

– Jeg har vært med lenge nok til å vite at jeg er grådig etter suksess. Vi kommer helt klart til å dra til finalen og forsøke å oppnå det. Det er enda viktigere for klubben, fansen og spillerne, forteller han.

Les også: – Det viktigste er å vinne troféet

– Mange managere jobber hele livet uten å få sjansen til å vinne troféer. Etter kort tid har vi den muligheten. Selvfølgelig kommer jeg til å nyte det med alt jeg har. Alle kommer til å gi alt.

– Takk, Steven!

Før finalen har klubblegenden Steven Gerrard skrevet varmt om Klopp i en nettavisspalte. «Jeg tror de klarer det», skrev 35-åringen. «De har en ekstra faktor som vil utgjøre en stor forskjell: Jürgen Klopp. Liverpool-spillerne ser på Klopp og tror han er den rette til å lede dem til mange troféer.»

«Jeg ser på min tidligere klubb under Klopp, og jeg er sikker på at de har ansatt en ny vinner», la han til.

– Tusen takk, Steven. Jeg har gitt ham 100 pund for å si dette! Han har så ofte sagt de rette tingene og tatt de riktige avgjørelsene, så det er forhåpentlig det samme med dette også, svarer Klopp.

– Men jeg er ikke sikker på om jeg er forskjellen. Jeg vet hvordan veien er, det er sannheten, og jeg må vise den til spillerne så klart som mulig, slik at det ikke er noen misforståelser. Alle vet at ingenting er trygt eller sikkert i denne situasjonen. Men alt er mulig. Noen drømmer om en finale hele livet, så dette er kult.

Suksessen i Tyskland endret ikke Klopp

Klopp har i løpet av tiden i Tyskland opplevd en rekke oppturer og nedturer. Blant annet vant han Bundesliga to ganger på rad med Borussia Dortmund, og han ledet laget til Champions League-finalen. Likevel beholder han føttene plantet godt i bakken.

Les også: 30 spillere på fredagens trening – se bilder her!

– Hvis min første suksess var opprykket med Mainz, så måtte jeg virkelig lære det på den harde måten. Å ikke få det man ønsker to ganger, og så forsøke seg for tredje gang, det var vanskelig, forklarer Klopp.

– Jeg beklager å måtte si det, men jeg forandret meg aldri. Hele verden rundt meg forandret seg. De sa «den tyske mesteren», jeg tror ikke de mente meg. Eller dobbeltvinner, eller Champions League-finalist. Det er ikke sånn jeg jobber.

– Hvis du vinner en tittel i Tyskland, kan du lage en kopi av den. Det har jeg aldri gjort. Jeg har den heller i hodet mitt. Man kan betale tre tusen euro for en kopi, og så eie ditt eget trofé, men jeg trenger ikke det. Jeg vet om det. Klarer vi det, strålende, men jeg vil ikke gjøre presset for stort.

– Jeg har lyst til å vinne denne tittelen, men jeg kommer ikke til å ta den for meg selv. Jeg ønsker å vinne den neste kampen med alt jeg har, og så får vi se hvordan det føles.

Vil ha mer

Selv om Klopp kan sikre seg et trofé allerede etter noen måneder i klubben, noe som da vil være Liverpools niende ligacuptittel, mener han ikke finaleutfallet definerer sesongen hans i mai.

– Dersom vi vinner det, men ender på niendeplass i ligaen til slutt fordi vi ikke spilte bra, kan ikke jeg tenke «men vi vant jo Capital One Cup». Det er for lenge siden. Vi har fortsatt noen ting å gjøre. Vi kan komme til kvartfinalen i Europaligaen. Hvorfor skal jeg tenke på åttende- eller niendeplass? Jeg tror fortsatt vi kan bli nummer fem, kan vi ikke?

Les også: Kolo: – Går til krig mot Yaya om vi møtes

– Nå har vi muligheten til å vinne finalen. Vi kan slå Manchester City i ligaen på hjemmebane, og vi kan slå Crystal Palace. Alt det er mulig. Vi tar det vi kan få. Vi tar informasjon, prestasjoner, tenker på det og sier «vi kan fortsette som dette, eller vi kan forandre på dette». Ta det du kan når du er der. Slå dem når du møter dem.