– Jeg er sikker på at vi kommer til flere finaler

Jürgen Klopp har holdt sin siste pressekonferanse for sesongen. Han var fattet og skuffet etter nederlaget.

– Vi gikk fra hurtig og enkelt pasningsspill til å gjøre det tregt og komplisert. Første omgang var grei, og vi fortjente 1-0. Sevilla slo langt for å unngå presset vårt. Det første målet (til Sevilla) hadde stor innvirkning på vårt spill. Det gjorde at vi mistet troen på vårt eget spill, oppsummerte Klopp på pressekonferanse.

 

På sikt tror han at erfaringen vil bli nyttig for laget.

 

– Vi er skuffet, og vi er frustrerte. Hundre prosent. I morgen, eller om en uke vil vi se ting litt klarere. Vi vil bruke denne erfaringen. Vi har ingen europacupspill neste sesong. Ingen kamper på onsdager. Vi har mer tid for å trene, og vi vil komme sterkere tilbake.

 

– Spillerne er fortsatt unge. Dette er spillernes første store finale. Kanskje var det ikke bare spillerne som ble sjokkert over baklengsmålet. Kanskje publikum også. Vi må lære oss å reagere bedre på slike situasjoner. 

 

Etter kampen var Klopp borte hos den svenske dommeren og sa noen ord. Kanskje siktet han da til handssituasjonene i førsteomgang, der noen vil hevde Liverpool ble snytt for straffe.

 

– Alle fortalte meg at det var hands. 2-0 til pause ville vært noe helt annet. 

 

Han fikk også spørsmål om hva Liverpool ville foreta seg på overgangsmarkedet i sommer.

 

– Så klart vil laget bli litt annerledes. Vi vil gjøre noen kjøp, det er klart.

 

Dette var Jürgen Klopps femte cupfinaletap på rad. Tre med Dortmund, og to med Liverpool.

 

– Det finnes viktigere ting enn fotball her i livet. Det finnes større problemer, men akkurat nå føles det ikke slik. Jeg har hatt mye hell her i livet som sitter her som Liverpool-manager. I kveld hadde vi lite hell, det er sant, men vi vil fortsette. Jeg er sikker på at vi vil komme til finaler igjen, avsluttet Klopp.