– Jeg føler meg ikke så positiv akkurat nå

Jürgen Klopp mener Liverpool gjorde det litt for enkelt for Man Citys keeper på straffene.

– Jeg føler meg ikke så positiv akkurat nå. Jeg er et menneske. Jeg trenger tid. Dette er ikke mitt første store tap. Jeg trenger noen minutter til å se det posistive. Ser jeg kampen igjen ser jeg sikkert flere posistive ting mot et så sterkt lag. Vi fortjente minimum uavgjort etter 90 minutter.

– Jeg kommer ikke til å stenge meg inne i to uker. Du kan falle, men du må reise deg igjen. Bare idioter blir liggende på gulvet. Men du må føle det etter et tap. Man kan ikke si at det ikke var viktig. Men man må alltid slå tilbake, sa Jürgen Klopp etter finaletapet på Wembley.

– Vi får se om vi kan gjøre det bedre når vi møter Man City på onsdag. 

– God dag til siste spark på ballen

I straffesparkkonkurransen ble tre av Liverpools straffer reddet.

– Man trenger litt flaks når det er straffesparkkonkurranse, men vi burde skutt litt bedre. I dag var det ikke så vanskelig for deres keeper. Simon var ikke så heldig, han var veldig nær å ta et par straffer han også, sa Klopp ærlig.

På pressekonferansen fikk han også spørsmål om hvorfor Daniel Sturridge ikke tok straffe.

– Han hadde ikke sjans til å ta straffe fordi han hadde kramper. Han kunne ikke gå de siste minuttene, selv om han kanskje ikke kunne skutt dårligere. Alle som var tilgjengelig tok straffe.

– Det var en god dag helt til det siste sparket på ballen, sa Klopp, som også avslørte at Milner skulle ta den siste straffen.

– Vi spurte spillerne hvem som ville ta, og disse fem sa ja, avs. 

LES OGSÅ: Spillerbørsen: Bedre bakover enn fremover på Wembley

Kunne gjort det bedre

– Dette er vår første finale, ikke den siste. Vi trengte derfor ikke føle så mye press, og det sa jeg også til spillerne før kampen. Jeg så mange gode ting, men jeg tror alle kan se at vi kan gjøre det bedre.

– Etter 15 minutter måtte vi gjøre et bytte, og dermed hadde vi mindre bytter å gjøre utover i ekstraomgangene. Det hjelper ikke hva jeg sier nå, for det endrer ikke resultatet. Jeg er selvsagt skuffet, men det er slik det er. Selv om man vil ha alt, er det ikke sikkert man får det. Så vi må bruke det vi lærte her videre.

Mamadou Sakho var rasende da han måtte ga av banen etter en smell i hodet.

– I pausen sa Saho at det var den riktige beslutningen å ta ham av, selv om han sa det var feil da han ble tatt ut. Men i slike situasjoner kan man ikke spørre spilleren, uttalte Klopp etter kampen, han sier Sakho klarer seg bra nå. 

Billig baklengsmål

Klopp understreket også at han ikke var fornøyd med målet til Fernandinho tidlig i andre omgang, da ballen gikk under Simon Mignolet.

– Vi gjorde det vi måtte. Mange ganger var vi veldig gode, men vi klarte ikke å score det andre målet. Vi burde heller ikke sluppet inn et mål som vi gjorde i dag. Ikke fra den vinkelen. Vi kunne avgjort kampen, men klarte det ikke. Vi prøvde, og vi feilet. Vi tapte og må akseptere det, sa Klopp.

Da Klopp møtte LFCTV en halvtimes tid etter kampen, hadde han ikke snakket med spillerne ennå.

– Det er ikke så viktig å si noe til spillerne nå. Vi ga alle alt, og alle er skuffet. Vi har en lang vei hjem der vi kan snakke om det.

– Det er et lys i enden av tunellen, men i kveld føles det dritt, sa han friskt.  

LES OGSÅ: – Vi ga alt der ute både fysisk og mentalt