– Jeg forlater klubben takknemlig, men litt skuffet

Jose Enrique takker «verdens beste fans», og bekrefter at hans tid i Liverpool er over.

For litt over en uke siden skrev flere engelske aviser at Jose Enrique hadde forlatt klubben før kontrakten hans utløper til sommeren. Før gårsdagens finale bekreftet han også selv at han er ferdig i klubben.

«Takk for alt gjennom de siste fem årene, jeg vil alltid ha veldig mange spesielle minner etter å ha spilt for en så fantastisk klubb. Deres støtte har alltid vært utrolig selv i de vanskelige tidene. Dere er verdens beste fans. Takk til alle», skrev Jose Enrique på Instagram.

I et lengre intervju med den spanske avisen Marca, snakker 30-åringen mer om tiden i Liverpool.

– Jeg avsluttet det på god fot med Liverpool. Beslutningen med å avslutte kontrakten var gjensidig. Vi bestemte oss for å avslutte før sesongen var over, og klubben ga meg også frihet til å offentliggjøre det når jeg ønsket.

Enrique har opplevd mye som Liverpool-spiller, mot Newcastle i 2012 måtte han til og med hoppe inn som keeper da Reina ble utvist.

Synes han fortjente flere sjanser

– Jeg forlater klubben takknemlig, men litt skuffet. Jeg synes jeg fortjente flere sjanser i det siste året, men policyen i Liverpool nå er å satse på unge spillere. Jeg skulle ønske at det ble en bedre slutt, men slik er fotball, sier Enrique til Marca.

De to første sesongene spilte han 43 og 35 kamper for Liverpool, men fra 2013/2014-sesongen har det blitt betraktelig mindre spilletid. Faktisk har han på de tre siste sesongene kun startet 15 kamper og kommet inn seks ganger. Enrique stopper på 99 kamper for de røde.

– Rodgers og Klopp var ærlige mot meg og hadde gode ting å si til meg. Klopp sa til og med at jeg hadde vært veldig profesjonell in den situasjonen jeg var i, og at han ville ha fine ting å si hvis noen henvendte seg om meg, sier Enrique. 

LES OGSÅ: Tre av finalespillerne ventes å forsvinne