– Jeg har møtt en del Evertonians og de har vært vennlige

I morgen er det duket for det 226. Merseyside-derbyet i rekken. Da får Jürgen Klopp sin aller første smak på rivaliseringen mellom Liverpool og Everton.

– I garderoben etter kampen i Bournemouth snakket vi litt om kampen vi akkurat hadde spilt, men jeg tror egentlig ikke noen virkelig lyttet. Jeg tror de alle tenkte på Everton-kampen, og det er greit for meg. Det er egentlig veldig kult. Det er spennende. Det er viktig også, slår Klopp fast til Liverpool Echo.

LES OGSÅ: Håp i hengende CL-snøre

– Lokaloppgjør er alltid vanskelige kamper, for du må klare å håndtere presset. Ingen av lagene har noen fordeler eller bakdeler. Jeg liker slike spesielle kamper. Jeg har vært manager siden 2001. Det er 15 år, og hver kamp er viktig. Men spesielle kamper som dette er annerledes.

Ruhr-derbyet

Klopp håper han skal dra nytte av sine egne erfaringer fra Dortmunds Ruhr-derbyer mot Schalke.

– I min første sesong i Dortmund i 2008 møtte vi Schalke i fjerde kamp. Klubben hadde ikke hatt suksess på en stund, og den eneste kampen i året folk var virkelig interesserte i var derbyet. I Dortmund sier de at lokaloppgjøret er viktigere enn ligaen. Du føler det i oppbyggingen til kampen.

– Jeg har bare møtt vennlige Everton-fans

Klopp forteller at han ikke har hatt noen problemer med Everton-fans så langt i løpet av sin tid som Liverpool-manager.

– Jeg har en følelse av at rivaliseringen mellom Dortmund og Schalke er mer aggressiv. Du kan for eksempel ikke jobbe i Dortmund om du er Schalke-fan. Det hadde ikke gått. Da jeg var Dortmund-manager bodde jeg i en gate der mine to naboer var Schalke-fans. Det viste de hver eneste dag, med flagg og det hele.

– Jeg har møtt en del Evertonians på gaten, og de har vært vennlige. Jeg har hatt noen taxi-sjåfører som har vært Everton-fans, og de har vært veldig hyggelige.

– Til å begynne med trodde jeg de var glade for at jeg er her, fordi de tenkte at det betyr at Liverpool ikke vil ha suksess de neste 20 årene, spøker Klopp.

LES OGSÅ: 17 kamper siden forrige Anfield-seier for Everton