- Jeg vil ikke kaste bort penger

Jürgen Klopp antyder at det kan komme inn 2-3 spillere i januar, men at de store forandringene vil skje til sommeren.

Liverpool har hentet Steven Caulker på lån ut sesongen, samt at man nå prøver å sikre seg Alex Teixeira i en stor overgang fra Shaktar Donetsk. Liverpool skal allerede ha fått nei på et bud på £24.5M og Shaktar skal ha satt en prislapp på £38M for den 26-årige brasilianske toppscoreren, men de røde fra Anfield håper på et kompromiss. Manageren åpner også for kanskje ytterligere en overgang, og ifølge ryktebørsen kan det være mest aktuelt med en keeper.

- Kanskje kan vi prøve å gjøre to-tre ting, men resten vil bli ordnet til sommeren, sier Klopp til Liverpool Echo. Vi kan ikke forandre på alt nå.

Jürgen Klopp ble også spurt om han følte seg ansvarlig for at Liverpool får valuta for pengene når han nå blir involvert på transfermarkedet.

- Jeg er en normal smart kar, hvorfor skulle jeg ønske å kaste vekk penger?

- Vi er ikke i Disneyland, vi har et budsjett som vi arbeider med og vi har mye å gjøre. Klubben bygger en ny tribune, slike ting som hører med til klubbens langsiktige planlegging.

- En kan ikke stå stille, dette er for fremtiden og det er derfor jeg er her. Jeg vet at jeg kan håndtere press virkelig bra, det er ikke noe problem for meg.

- Hvis du hadde så mye penger i Bundesliga ville det vært mye enklere, fortsetter Klopp som aldri har kjøpt en spiller for mer enn £20M, som var beløpet da han ironisk nok hentet Henrikh Mkhitaryan til Borussia Dortmund foran nesa på Liverpool. Hvis det blir tilslag på Alex Teixeira vil det bli den dyreste spilleren som Jürgen Klopp noen gang har hentet.

- En overgang på £20M i Tyskland er virkelig stor, kanskje er det bare tre eller fire klubber som har gjort det tidligere. Det er en stor forskjell på Tyskland og England.

- Det handler alltid om avgjørelsen, du kan kjøpe mye søppel for penger eller du kan ta gode avgjørelser.

- Vi må alltid tenke på situasjonen nå, og hvem som kan hjelpe til de neste tre, fire eller fem år.

- Til sommeren må vi ta avgjørelser, men jeg tenker ikke nå på at «han må vi selge og han må vi selge». Jeg er interessert i utviklingen av hele klubben, jeg er interessert i U21 og U18.

- Du må imidlertid gi unge spillere en sjanse til å se at «dersom det eller det skjer da kan jeg få spille». Det er slik du bygger en tropp, og du behøver litt flaks.

- Da jeg kom hit hadde vi fire langtidsskader, bare 20 spillere og siden fikk vi ytterligere problemer med mindre skader. Dere vet at dersom vi hadde kunnet benytte våre beste spillere hver uke ville vi hatt flere poeng.

- Nå må vi arbeide med situasjonen slik den er. Til sommeren, tro meg, da skal vi være beredt til neste sesong.