- Kampen til de etterlatte er blitt rettferdiggjort

Kenny Dalglish sier at familiene fortjener alt de nå har oppnådd, mot en øvrighet som prøvde å løpe fra sannheten på Hillsborough.

- Familiene har nå fullstendig blitt rettferdiggjort. Fansen og de etterlatte har vunnet alt de har kjempet mot, sier Kenny Dalglish til sin datter Kelly Cates i et intervju med BBC. Dalglish var manager for Liverpool da tragedien fant sted i Sheffield i 1989.

- Hva disse etterlatte må ha vært igjennom. Det er lett å si at det er 27 år, men når du faktisk må leve det – de har vært gjennom noen veldig, veldig dårlige dager da det så mørkt ut.

- De har forhold seg totalt trofaste overfor sine kjære, de har kjempet kampen og kommet triumferende ut, hvis det er det riktige ordet å bruke.

- For dem er det en fantastisk dag, de har fått alt hva de har fortjent. De har vært ydmyke, de har hatt integritet, det har vært ute etter å få hva de mente var sannheten og hva folk fra Liverpool og de som var der visste var sannheten.

LES OGSÅ: - Dette er en dag som vil bli husket

- Jeg føler en lettelse på deres vegne at de har blitt totalt rettferdiggjort.

Overlevende også rettferdiggjort

- Fans, andre familiemedlemmer og venner som også var på kampen og var heldige som overlevde, og som følte skyld over at de kanskje burde ha gjort mer eller fått beskyldninger, de har også blitt totalt rettferdiggjort.

- De (etterlatte) har kjempet mot myndigheter som har rottet seg sammen, som har prøvd å holde alt skjult og løpt vekk fra sannheten.

- Folk på Merseyside visste at det var våre folk som snakket sannheten.

LES OGSÅ: Hillsborough-juryen: Uaktsomt drap på de 96

- For min egen del ville jeg ikke forandret på noe jeg gjorde, jeg skulle bare ønske jeg kunne ha gjort mer.

LES OGSÅ: Prisen for rettferdighet