– Klar for en fest

Jürgen Klopp sier han er klar for å endelig kunne feire noe igjen, dersom Liverpool slår Sevilla onsdag kveld.

Som manager har Jürgen Klopp tapt fire cupfinaler på rad. Det ble tap i ligacupfinalen mot Manchester City i februar, cuptap mot Wolfsburg mai ifjor, tap mot Bayern i cupfinalen 2014 og Champions League-finalen 2013. Nå vil han stoppe den vonde rekken, skriver James Pearce i Liverpool Echo.

 

– Hva det vil bety å vinne denne finalen for meg? Det vil bety en fin fest. Jeg er ganske god på å feire ting. Det er lenge siden jeg hadde noe å feire, så jeg er klar, sier Liverpools manager til Echo.

 

– Noen vil skrive at jeg ikke har vunnet så mye. Det er sannheten, men veldig ofte har jeg vært i finalen mot et lag som faktisk har vært litt bedre. Prestasjonen var bra. Vi kom dit fordi vi overpresterte. I finalen spiller du mot det beste laget, og tenker «herregud, dette blir vanskelig», men så spilte vi på vårt beste, for eksempel i Champions League-finalen, og var jevngode.

 

 

– Jeg vet ikke om jeg er en vinner, men jeg ønsker å vinne. Jeg har måttet akseptere å tape hele livet, og det føles ikke bra. Du kan si at det er bedre å ryke ut i semifinalen så det ikke svir så mye når du taper finalen, men er du i finalen så har du sjansen. Det er derfor vi er her.

 

Troféer er viktigst

 

I oppbygningen til kampen har media ofte fokusert på at vinneren av kampen får plass i Champions League. Det er lite som tyder på at det er det som motiverer Klopp. Troféet derimot.

 

– Når du tenker på antall klubber som kunne vinne denne turneringen, så er det veldig stort å gå til finalen. Vi er i finalen, og jeg liker troféer så klart, men hvem gjør ikke det? 

 

– Den eneste måten for oss å komme til Champions League neste sesong er om vi vinner et trofé, så det er en bonus. I mesteparten av sesongen trodde vi at vi fortsatt kunne klare topp fire. Vi var seks poeng bak til slutt, og det er ikke så langt unna.

 

– Det å vinne en tittel eller en cup er det største i fotball.