– Klopp fortalte meg hvordan jeg skulle bruke kvalitetene mine

Divock Origi sier det ble jobbet mye taktisk før kampen mot Dortmund.

Divock Origi hadde en av sine største kvelder i Liverpool drakt, da han scoret det viktige bortemålet på Signal Iduna Park torsdag.

Men det var ikke bare scoringen som imponerte med 20-åringens spill mot Borussia Dortmund, da han ble gitt startplassen i kvartfinalen på bekostning av langt mer rutinerte Daniel Sturridge.

På Liverpool.nos spillerbørs etter kampen ble han belønnet med 9, med denne begrunnelsen:

«Var et angrep alene, og har virkelig lært seg å bruke sin fysikk. Holder bra på ballen, kommer til sjanser alene, og scorer det ekstremt viktige bortemålet.»

– Jeg følte støtten fra alle fra manageren, til lagkamerater og fansen. Alle prøvde å hjelpe med så mye som mulig, og det viste seg også i hvordan jeg spilte, sier Origi til Liverpool Echo.

Jobbet mye taktisk

Han sier han først tidligere på dagen fikk vite at han skulle starte sin første Europa League kamp siden Sion i desember.

– Vi jobbet mye taktisk. Manageren vet om mine kvaliteter og fortalte meg akkurat hvordan jeg skulle bruke dem. Alle sa at jeg skulle spille på mine styrker, noe som er å komme meg inn bak forsvarerne, utfordre dem en mot en, og det er selvsagt også viktig å score. Jeg er veldig glad for at jeg klarte det, sier Origi.

Dette var Origis sjette mål denne sesongen, og hans første i Europa League. Målet kom etter en stuss fra James Milner inn i bakrommet.

– Jeg så at Milner gikk for headingen og jeg leste spillet og gikk i bakrommet. Da ballen kom til meg kjente jeg at forsvarsspilleren var nær, så jeg prøvde å skyte i lengste hjørnet - og den gikk inn.

– Kan bli en stor spiller

Origi har lagt på seg fire kilo med muskler etter at Klopp kom til klubben.

– Jeg har lagt ned mye ekstra arbeid på treningssenteret. Jeg lærer fra mange spillere, som Kolo Toure for eksempel. Jeg prøver bare å få med meg litt fra over alt. Jeg blir også sterkere av at vi spiller veldig intensivt på trening og i kamper. Jeg har lært mye, jeg har tilvendt meg mye. Jeg er fortsatt ung, bare 20 år, og noen ganger glemmer folk det, sier han.

At unggutten har ambisjoner på egne vegne er det liten tvil om.

– Jeg er takknemlig for å være i denne store klubben, hvor folk har tro på meg og alt ligger til rette for at jeg kan bli en stor spiller, noe som er målet mitt.

LES OGSÅ: «Taktisk mesterklasse av Klopp»