– Klopp gjør meg til en bedre spiller

Philippe Coutinho er svært godt fornøyd med sin nye manager.

– Jürgen Klopp skapte et veldig suksessfullt lag i Dortmund, og det er flott at Liverpool har ham nå. Vi jobber hardt på trening, og jeg liker metodene hans. Han hjelper oss til å bli bedre spillere, slår Coutinho fast til World Soccer Magazine.

– Sakte men sikkert klarer vi å overføre det til kampene, og jeg tror alle har sett hvor effektiv hans filosofi kan være dersom den blir utført riktig.

– Det føles som vi beveger oss i riktig retning under ham, og vi tror vi kan kjempe om de gjeveste trofeene og ha noen spesielle øyeblikk sammen med fansen.

– Laget vårt spiller med høyt press, og jeg liker det. Med denne stilen har vi mer frihet når vi har ballen. Vi har fortsatt ansvar innenfor lagets rammer, men manageren ber oss spille vårt naturlige spill, og spillestilen gjør at vi kan uttrykke oss slik vi ønsker som spillere.

– Klopp har lagt frem sine ideer, og det hjelper meg til å bli en enda bedre spiller. Jeg har vært heldig som har fått spille under noen flotte managere i min karriere, og hver eneste en av de har gitt mitt spill noe eget. Både Benitez, Pochettino og Dunga er gode trenere, men jeg vil alltid føle en spesiell takknemlighet overfor Brendan Rodgers.

– Han trodde på meg, og hentet meg til Liverpool. Han ga meg sjansen til å spille for en så stor klubb.

Lykkelig i Liverpool

Coutinho er blitt linket til Barcelona de siste 12 månedene, men brasilianeren insisterer på at han er lykkelig hos Anfield-klubben.

– Jeg liker å leve i nuet. Jeg ser ikke fremover. Det å være her i Liverpool er en drøm som er gått i oppfyllelse, sier 23-åringen.

– Jeg spiller allerede i den beste ligaen i verden, og jeg har flere år igjen av kontrakten min, som jeg fornyet så sent som i fjor. Jeg er veldig lykkelig, og mitt fokus er å hjelpe Liverpool til å kjempe om trofeer.

Samspillet med Firmino blir bedre og bedre

Nå drømmer Coutinho om å score mot Manchester City i ligacupfinalen neste helg. I forrige møte mellom lagene vant Liverpool 4-1 på Etihad takket være strålende samspill mellom Coutinho og landsmannen Roberto Firmino.

 – Forståelsen mellom oss to blir stadig bedre, og jeg lærer mer og mer om hvordan han liker å spille, og også om hvordan han beveger seg uten ball. Forhåpentligvis kan både Liverpool og Brasil dra nytte av det.

– Roberto er en stor spiller, som bringer masse kvaliteter til troppen, men dette handler ikke bare om to spillere og deres samspill. Hele troppen jobber for å bli bedre, og vårt hovedmål er å vinne trofeer som et lag.