– Klopp har endret mentaliteten til klubben

Liverpool nekter å godta nederlag, mener Simon Mignolet, som gir sjefen ros for innstillingen.

– Det er ikke tilfeldig lenger, sier den belgiske sisteskansen etter 1–1 mot Chelsea, ifølge Liverpool Echo.

Det så lenge ut til å ende med tap i sesongens siste hjemmekamp, men på overtid utliknet innbytter Christian Benteke med en kontrollert heading foran The Kop. Nok en gang kom rødtrøyene tilbake på tampen.

– Vi har scoret mange sene mål denne sesongen. Det er noe sjefen har snakket med oss om. Vi holder det gående. Vi gir aldri opp. Det er mentaliteten om at du aldri aksepterer å bli slått. Sjefen har endret på det, fortsetter han.

– Fansen tror også

Denne sesongen har Liverpool scoret totalt 40 ganger i løpet av den siste halvtimen, noe som er mer enn noen andre perioder av kampene. Mignolet sier spillerne og supporterne har sammen fått større tro på at det alltid er mulig å slå tilbake.

– Vi tror alle at noe kan skje, uansett hvor sent i det kampen det er. Og fansen tror det også. Det var godt å gi dem den sene utlikningen, sier målvakten.

Han legger imidlertid ikke skjul på at kampen fort kunne vært avgjort om Chelsea hadde satt noen av de store sjansene før Bentekes utlikning. Selv var Mignolet sentral i at londonernes forsprang ikke ble doblet, og Liverpool.no kåret ham til lagets beste.

Lærte en lekse før finalen

28-åringen er glad for at rødtrøyene fikk denne vekkeren uka før Europaliga-finalen mot Sevilla.

– Det beviste at hvis man ikke starter bra, hvis man ikke alltid er frempå, så kan man havne i trøbbel. Kanskje det er den viktigste beskjeden vi må ta til oss. Vi er nødt til å være hundre prosent fokuserte fra første til siste minutt av kampen.

– Ikke som de 15 siste minuttene av første omgang, legger Liverpool-keeperen til.

Nå venter en bortekamp mot West Bromwich søndag, der Jürgen Klopp forventes å stille med et svært reservepreget lag, før finalen på St. Jakob-Park sparkes i gang bare tre dager senere – onsdag 18. mai.

Les også: Klopp mener laget mistet tålmodigheten

– Vi ønsker å dra til finalen med selvtillit, og det kan vi gjøre ved å prestere mot West Bromwich på søndag. Vi kan fortsatt avslutte på sjetteplass, påpeker Mignolet.

– Sevilla er et bra lag med mye erfaring i denne turneringen. Det kommer til å bli vanskelig, men vi ønsker ikke å sitte i garderoben eller i bussen etter å ha tapt en ny finale. Vi skal prestere så godt vi kan.