– Klopps viktigste kamp er ikke mot Man Utd - men mot Stoke

Jamie Carragher mener Klopp har den tøffeste manager-jobben i Liverpool siden Bill Shankly.

Jamie Carragher mener søndagens kamp mot Manchester United ikke er sesongens viktigste kamp for Liverpool. Den kommer ifølge han tirsdag 26. januar, når Liverpool spiller returoppgjøret mot Stoke i ligacupens semifinale.

«Er dette sesongens største kamp? For Louis van Gaal og Manchester United, absolutt. Et nytt tap og han kan være ferdig i jobben. Men for Jürgen Klopp og Liverpool? Nei.» Det skriver Jamie Carragher i sin spalte i Daily Mail.

En seier mot Man Utd kan være det Liverpool virkelig trenger for å jakte videre på en topp fire-plassering denne sesongen, et tap tror Carragher vil legge den drømmen død.

«Jeg tror ikke Liverpool er gode nok til å kvalifisere seg for Champions League i år, og et tap for United kan potensielt bety at de er åtte poeng bak fjerdeplassen med fem-seks klubber foran seg. De vil i realiteten ikke ha sjanse til kvalifisere seg fra den posisjonen.»

Han utbroderte synspunktene på Sky Sports lørdag.

– Du kan si at i forhold til topp fire, så er det mer press på Liverpool i forhold til kampen, men ikke i forhold til situasjonen managerene er i. Klopp er ny i jobben, mens Louis van Gaal er 18 måneder inn i jobben og har brukt mye penger, så jeg tror det vil bli mer granskende øyne på Man Utd og Louis van Gaal og hva resultatet vil bety for ham.

Tøffeste oppgaven siden Shankly

Carragher mener trofeet i ligacupen bør være det viktigste målet for Klopp nå.  

«Det er hundre dager siden Klopp ble ansatt, og før han når 150 dager er det en fremragende sjanse for at han kan bli den andre manageren på de siste ni årene som vinner sølvtøy. Det ville vært enormt. To av de tre siste som ble ansatt dro uten å klare det», skriver han.

«Klopp har den tøffeste oppgaven med å gjenopplive Liverpool siden Bill Shankly kom i 1959, for han har ikke arvet noen spillere i verdensklasse.»

«I moderne tider har hvert eneste trenerbytte blitt utløst av at troppen ikke har vært god nok. Likevel, om det har vært Graeme Souness eller Roy Evans, Gerard Houllier eller Rafa Benitez, Roy Hodgson, Kenny Dalglish eller Brendan Rodgers, har det alltid vært en håndfull spillere av høyeste kaliber. Robbie Fowler, Michael Owen, Steven Gerrard eller Luis Suarez har vært tilgjengelig for dem. Den nye mannen har ikke den bonusen», skriver Carragher.

Frykter Spurs

Han mener at det selvsagt også finnes kvalitet i dagens tropp med Daniel Sturridge, når han er skadefri, Phillippe Coutinho og Jordan Henderson, men at Klopp trenger langt mer for å nå toppen. Han mener Liverpool taper i konkurransen om de beste utenlandske spillerne både på grunn av geografi, fordi mange vil bo nærmere London, og ikke minst på grunn av lønnsingsposen.

«Fenway Sports Group kan betale store overgangssummer, men en ordentlig indikasjon på hvor klubben ender på tabellen er lønningene de betaler», skriver Carragher.

Liverpool-legenden mener ting er vanskeligere nå enn i 2010, da det handlet om Manchester United, Arsenal, Chelsea og Liverpool. Det endret seg med Manchester Citys milliarder, og han spår at Tottenham vil bli en stor trussel når de får ny stadio.

«Klopps mål i hans kontraktsperiode er å prøve å vinne noen trofeer og få Liverpool tilbake i konkurransen om å være regelmessig i topp fire. Hvis han etter fire år har fått Liverpool inn i Champions League et par ganger og løftet to eller tre pokaler, har han gjort en fantastisk jobb», mener Sky sport-eksperten.  

LES OGSÅ: Lojalitet stoppet Klopp fra å bli United-manager