– Liker meg godt i Augsburg

Jürgen Klopp og Emre Can møtte den tyske pressen foran den første utslagsrunden i Europaligaen.

Omtrent klokka 18.30 svarte Jürgen Klopp og Emre Can på spørsmål fra pressen, før Liverpool-troppen gjennomfører en kveldsøkt på WWK ARENA i Augsburg.

Emre Can:

– Jeg synes alt går bra for meg. Jeg utvikler meg som spiller, og jeg jobber veldig hardt.

22-åringen sier han har fortalt noen lagkompiser om hvor Augsburg ligger.

– Vi vet at de har et sterkt lag, og vi er forberedt. Jeg har veldig gode minner (fra kampene mot Augsburg i Bundesliga). Jeg har møtt dem to ganger, og vi vant begge gangene. Jeg har også scoret en gang der.

Jürgen Klopp:

Liverpool-manageren skal lede de røde i sin første kamp i hjemlandet siden han ble ansatt på Anfield.

– Det er herlig. Det var ikke akkurat sånn at jeg rømte landet, så jeg føler meg vel her. Sist jeg var her, var under Oktoberfesten.

Om Augsburg-manageren

Tyskeren får spørsmål om Augsburg-manager Markus Weinzierl, som er blitt sammenliknet med Klopp i Tyskland som «helt lik bortsett fra brillene og størrelsen».

– Jeg liker ham. Jeg liker måten han jobber på, og han er en god kollega. Han var en god fotballspiller i tillegg. Han ventet lenge (på å få en stor jobb). Han har gjort det bra i klubben, og jeg ønsker ham alt godt.

Om Augsburg

– Vi vet alle hvor viktig denne turneringen er, sier Klopp.

– Det kommer an på laguttaket (om forventningene til Augsburg-laget). De er kompakte, fysisk sterke, gode, og de prøver å gjøre det bra i Europa. Alle ønsker å komme så langt som mulig i Europaligaen, og det er det samme for begge lag. Det er ikke som om vi får et bra resultat i hver eneste kamp.

Klopp påpeker at han har bodd lenge i Schwarzwald-området: – Augsburg er en veldig fin by. Jeg er godt vant til livsstilen. Jeg liker meg godt her. Man kan spille ordentlig fotball her. Hva mer kan jeg si?

Det er vanskelig å sammenlikne klubbene Liverpool og Augsburg på grunn av de rødes enorme fanbase, mener Liverpool-manageren.

– Det er to helt forskjellige fortellinger. Liverpool har en veldig bred historie i England og Europa. Drar du til Asia, Afrika og Sør-Amerika, vet alle om Liverpool. Med all respekt overfor Augsburg, så er ikke de like kjente.

Om Matip

Klopp får spørsmål om han har planer om å hente flere spillere fra den tyske ligaen etter Joël Matip.

– Jeg vet ikke. Jeg hentet ikke Matip bare fordi han kommer fra Bundesliga. Matip er en veldig god spiller. Han er 24 år, han er erfaren, og han ønsker å utvikle seg selv. Vi er veldig fornøyde med å ha ham.