«Liverpool fikk City til å se slitne ut»

Les hvordan engelske aviser oppsummerer Liverpools flotte 3-0 seier over Manchester City.

«Adam Lallana, Roberto Firmino og Divock Origi jaget ball som blodhunder, og fikk City til å se slitne ut. Trioen la press på motstanderen og sørget for at Liverpool aldri ga fra seg initiativet etter å ha scoret to mål på sju minutter før pause», skriver Chris Bascombe i Telegraph.

«Raheem Sterling, som ble pepet ut hver gang han nærmet seg ballen, ble tatt av banen i pausen. Sannheten er at han ikke har vist seg frem i det hele tatt i løpet av tre kamper mot laget han forlot sist sommer», fortsetter Bascombe.

Telegraph-journalisten mener dette var Liverpools beste prestasjon på Anfield denne sesongen med klar margin, og en triumf for Jürgen Klopps håndtering av enkeltspillere.

«Liverpool reiste seg ikke bare fra matten, de leverte også tre uppercuts som slo luften ut av Citys cupfinale-champagne», oppsummerer Bascombe.

Han beskriver hjemmelaget som strålende, men gjør samtidig et poeng av at dette bare var Klopps tredje ligaseier foran The Kop.

«Liverpools beskjedne ambisjon for resten av ligasesongen er å unngå å havne midt på tabellen, men merkelig nok er de bare seks poeng bak topp fire. Nettopp dette faktum gjør deres manglende stabilitet så frustrerende.»

Henry Winter i The Times hyller hjemmelagets arbeidsinnsats.

«City hadde rett og slett ikke noen respons på Liverpools raske angrep som ga scoringer for Adam Lallana, James Milner og Roberto Firmno, og City var aldri nær å matche Liverpools suverene arbeidsinnsats.»

Winter trekker frem måten trioen Jordan Henderson, Emre Can og James Milner la press på ballfører på, og nevner også Kolo Toures strålende takling på Sergio Aguero. Roberto Firmino og Adam Lallana får også skryt for å løpe rundt og finne rom.

«Den utmerkede Jon Flanagan, som startet sin første ligakamp siden mai 2014, satte tonen for en aggressiv opptreden fra Liverpool innen minuttet var spilt, da han taklet tidligere lagkamerat Raheem Sterling hardt, men rent. £49M-mannen kom aldri til hektene igjen etter dette, og ble tatt av banen etter første omgang.»

Dominic King i Daily Mail utfordrer Liverpool til å spille på denne måten «når det virkelig betyr noe».

«Mange av Liverpools spillere må de kommende månedene bevise at de fortjener å være med klubben på ferden videre. Frykt kan være en vidunderlig motivasjon. Ta for eksempel Adam Lallana. Han var eksepsjonell. Dette var uten tvil hans beste kamp for Liverpool, kronet med en scoring som gjorde narr av Joe Hart og en målgivende pasning til Roberto Firmino. Han sørget for at navnet hans ble sunget av The Kop.»

King trekker også frem James Milner.

«Han var fantastisk, og kom også på scoringslista. Det gjorde også Roberto Firmino. Dejan Lovren holdt komfortabelt Sergio Aguero på avstand. Nå blir kunststykket å få slike resultater når det virkelig betyr noe, ikke fire dager for sent.»

(Video med tillatelse av TV2)