– Liverpool har ingen stjerner i EM

Kopite-redaktør Torbjørn Flatin mener at bare to av de 12 Liverpool-spillerne i EM er bankers i startoppstillingen.

Ingen klubber i Europa har flere spillere med i EM enn Liverpool FC, men hvor mange av de 12 Liverpool-spillerne vil være fast inventar på sine respektive landslag under turneringen?

– Det er et godt spørsmål. Det er imponerende at Liverpool har 12 spillere i EM, men det er få nøkkelspillere blant dette dusinet med EM-klare spillere, slår Torbjørn Flatin fast til liverpool.no.

Tipper en får starte

Flest Liverpool-spillere er det i Englands tropp, med fem, men Flatin er usikker på om noen av dem vil være i startoppstillingen til Roy Hodgson.

LES OGSÅ: Kjente og kjære nummer for to av spillerne

– Et par av dem er nok i nærheten av Roys foretrukne ellever, men det er vel egentlig usikkert om noen av dem kommer til å starte. Personlig mener jeg at Nathaniel Clyne fortjener en plass i startoppstillingen, men skal man tolke engelske medier så kan det gå mot Tottenham-duoen Walker og Rose på backene, konstaterer Kopite-redaktøren.

– Egentlig tror jeg vel at Adam Lallana er den som er nærmest en plass i startoppstillingen til England av de røde. Men det kommer helt an på hvilken formasjon Hodgson velger. Jordan Henderson ville nok vært aktuell for startoppstillingen om han var 100% i kampform, men det er han ikke. Og det samme gjelder også for Daniel Sturridge.

– Når det gjelder James Milner, så er han litt i samme situasjon som Lallana. Altså helt i grenseland til å få starte. Skal jeg spå noe om lagoppstillingen til England i første gruppespillkamp, så tipper jeg at en av Milner og Lallana får starte, og at det ikke blir flere Liverpool-spillere i startoppstillingen enn det.

– Grunnen til at jeg ikke tror at Daniel Sturridge får starte, har med hans fysiske tilstand å gjøre. Jeg tror Harry Kane og Jamie Vardy blir foretrukket som spisspar.

To er bankers

Flatin føler seg imidlertid trygg på at to av de 12 Liverpool-spillerne i EM er bankers på sine landslag. Nemlig Martin Skrtel og Joe Allen.

– Jeg er helt sikker på at Martin Skrtel vil starte, uten at jeg følger Slovakia tett på noen som helst måte. Han var lagets kaptein i den siste oppkjøringskampen, da de slo Tyskland. Jeg tror EM kan bli et løft for Skrtel etter en skuffende sesong med Liverpool.

– Joe Allen tror jeg er tiltenkt en startrolle hos Wales, mens Danny Ward blir å finne på innbytterbenken.

LES OGSÅ: Slik spiller de røde i EM

– Gruppe B er i det hele tatt en veldig spennende gruppe sett med Liverpool-øyne.

 

And the winners are ..... 😂🇩🇪🇹🇷 #JederFuerJeden #DieMannschaft

Et bilde publisert av Emre Can (@ec2323)

Hos Tyskland har Emre Can fått en del sjanser, først og fremst i forsvarsrekka.

– Can har fått relativt mye tillit. Jeg tipper han faller akkurat utenfor en startoppstilling for Die Mannschaft, men han er en kandidat både til høyrebackplassen og en rolle sentralt på midtbanen. Men jeg tipper det blir benken fra start.

– Origi kan spille seg inn på laget i løpet av turneringen

Belgia har den nest største Liverpool-kontingenten, med tre mann i 23-mannstroppen.

– Simon Mignolet må nok slite benk under EM. Jeg har en følelse av at Belgia kommer til å starte med Romelu Lukaku på topp, og det kan fort bety at både Divock Origi og Christian Benteke også blir avspist med en plass på benken som utgangspunkt. Men jeg er overbevist om at begge disse vil få innhopp, og jeg ser ikke bort i fra at Divock Origi kan bruke disse til å styrke sitt kandidatur, og spille seg inn i startoppstillingen i løpet av mesterskapet, slik han også gjorde under siste VM.

 

Tomorrow 🇨🇭 vs 🇧🇪

Et bilde publisert av Divock (@divockorigi)

– Skal jeg oppsummere er det vel bare Joe Allen og Martin Skrtel jeg føler meg 100% trygg på vil få masse spilletid, mens det altså er en rekke Liverpool-spillere som er helt på grensen til startoppstillingen. Simon Mignolet og Danny Ward tror jeg ikke vil få slippe til i det hele tatt, om det ikke skjer noe helt spesielt. Det vil i alle fall overraske meg om de får spille mye. De kan kanskje få slippe til dersom siste gruppespillkamp er fullstendig uten betydning for sine respektive nasjoner, eller ved skader.

– Daniel Sturridge kan bli en EM-helt og spille seg inn på Englands lag dersom han får sjansen og scorer et par mål. Problemet til engelskmennene er at de har et lag som mangler profiler. Det er jevnt bra, men England har ikke de store stjernene.

– Tyskland er favoritter

Flatin holder Tyskland som favoritt til EM-tittelen, sammen med Frankrike og Spania.

– Jeg holder Belgia som en «dark horse» for å si det på godt norsk. De sliter dog med å få en god lagånd i troppen. England føler jeg følger i gruppen bak Tyskland, Frankrike, Spania og Belgia. Jeg tipper England blir slått ut i kvartfinalen.

– For Liverpools del er det bare å konstatere at vi ikke har noen store stjerner i EM. Våre EM-spillere vitner om at vi har en brukbar bredde i troppen, men vi har ingen store stjerner med som vil prege startoppstillingene til sine respektive nasjoner. Når mesterskapet skal oppsummeres vil det overraske meg veldig om noen av de store EM-profilene har sitt daglige virke på Anfield.