– Må vise at vi er bedre

Gulljagende Tottenham har tro på sin første Anfield-seier på nesten fem år denne helga.

I likhet med etter landslagsoppholdet i oktober møtes Liverpool og Tottenham igjen i den første ligakampen som følger. Høstmøtet var Jürgen Klopps første test som Liverpool-sjef, mens Tottenham nå jakter på Premier League-tittelen.

– Når man spiller, spiller og spiller tre kamper hver uke, er det vanskelig å plutselig stoppe. Men det har vært godt å ha en landslagspause for å lade batteriene, sier Tottenham-manager Mauricio Pochettino til londonernes nettsider.

– Liverpool har veldig gode spillere

Argentineren, som står med 5–0 sammenlagt på sine to siste ligakamper, tar ikke enkelt på Liverpool.

– Det er alltid vanskelig å komme midt i sesongen og implementere idéene sine. Liverpool har et veldig godt lag, veldig gode spillere, og Klopp er en strålende manager. Vi forventer en tøff kamp.

Saken fortsetter under.

Det endte målløst mellom lagene på White Hart Lane, noe som faktisk stoppet en seiersrekke på fem kamper for de røde mot hovedstadslaget. Nå er Tottenham ute etter sin første trepoenger på Liverpools hjemmebane siden Rafael van der Vaart og Luka Modric sørget for 2–0 i mai 2011.

Kjemper om gullet

Begge lags managere har sett mange av egne spillere være opptatt med sine respektive landslag den siste drøye uka, men den store gulroten til Pochettino og Tottenham er tydelig når det bare et fem poeng opp til ligaleder Leicester.

– Det er vanskelig for oss fordi nesten alle våre spillere er involvert på landslag, men nå er de de syv siste kampene (som gjelder). Vi må være friske og utfordre i ethvert oppgjør, sier han.

Les også: Tre kjappe før Tottenham-kampen

Sølvplasserte Tottenham, med 61 poeng på 31 runder, har spilt to kamper mer enn Liverpool, som ligger på 9. plass med 44 poeng. Sistnevnte har syv poeng opp til Manchester City på 4. plass.

Saken fortsetter under.


MÅLLØST SIST: Begge lag kom til store sjanser da lagene møttes i høst. (Video: TV 2)

– Det er en krig. Vi må kjempe, vi må vise at vi er bedre og kjemper for et stort mål. Først og fremst må vi prestere og vise at vi fortjener å vinne kampen, forteller Spurs-manageren.

Både Tottenham og Liverpool var representert på banen da England overrasket og snudde 0–2 til 3–2 over VM-vinner Tyskland på bortebane i forrige uke. Harry Kane, de liljehvites klare toppscorer, havnet i målprotokollen, mens unggutten Eric Dier ble matchvinner på tampen.

– Vi er på et høyt nivå

Pochettino håper de tar med seg godfølelsen tilbake på klubblaget når sesonginnspurten nå står for tur.

– Det var en god opplevelse for dem å vinne mot Tyskland, og godt for utviklingen deres. Det er viktig for dem – og for oss. Nå må vi fokusere på vår oppgave, de syv siste kampene, og den første er mot Liverpool. Vi er på et høyt nivå, og det er god stemning på trening, sier han, og legger til:

– Alt jeg kan si, er at denne spillergruppa tror og ønsker å kjempe om store ting.

Les også: Thorstvedt: – Liverpool kan være foran neste år