– Må vise at vi kan vinne borte også

Nedrykkstruede Newcastle øyner en god sesonginnspurt og sin første Anfield-seier siden 1995.

Kun allerede nedrykksklare Aston Villa har tatt færre poeng enn Newcastle på bortebane denne sesongen. Lørdag ettermiddag kan nordøstklubben imidlertid spille sin tredje strake kamp uten tap.

Før runden ligger mannskapet som Rafael Benítez tok over i mars på 19. plass, poenget bak Sunderland på 18. plass, men i likhet med erkerivalen har Newcastle spilt seg til gode opplevelser den siste uka.

– Vi tar steg for steg

Forrige helg, da Swansea kom på besøk, sørget Jamaal Lascelles, Moussa Sissoko og Andros Townsend for 3–0 og sesongens største Newcastle-seier, før anvendelige Vurnon Anita responderte på et baklengsmål mot Manchester City ved å utlikne og ordne ett poeng tirsdag kveld.

– Vi jobbet som et lag. Vi jobbet veldig hardt, og vi holdt det gående selv om vi lå under 0–1. Vi presset på videre, og jeg mener vi fortjente poenget. Og kanskje litt mer, forteller Anita til Newcastles nettsider.

Saken fortsetter under.


VIKTIG POENG: Sergio Agüero scoret først, men Anita sørget for 1–1. (Video: TV 2)

Nå venter Liverpool i en tradisjonelt meget vanskelig bortekamp på Anfield, og 27-åringen fra Nederland mener Newcastle-spillerne må gjenskape prestasjonene fra de to siste kampene for å få med seg poeng hjem. Hittil denne sesongen har Newcastle bare vunnet to ganger borte i Premier League.

Les også: Kommentar: «Ei god uke»

– Det er en bortekamp, og vi må vise at vi kan gjøre det borte også, med den samme intensiteten og arbeidsmoralen. Vi må bare fortsette. Vi er ikke helt der ennå, det vet vi. Vi er nødt til å ta steg for steg, kamp for kamp, og jobbe hardt som i de to siste kampene, og da kommer det, sier han.

Liverpool tapte 0–2 for Newcastle på St. James’ Park i begynnelsen av desember, da Georginio Wijnaldum fastsatte sluttresultatet på tampen etter et selvmål av Martin Skrtel, forårsaket av Ayoze Pérez, tidligere i andre omgang.

– Vet hva slags posisjon vi er i

Men på de rødes hjemmebane har Newcastle gått 21 år uten seier. Sist det skjedde, var i ligacupen i 1995. Siden har lagene møtt hverandre 20 ganger i nordvest uten Liverpool-tap. I Premier League-sammenheng kom Newcastles hittil eneste trepoenger på Anfield i april 1994.

Benítez’ nye klubb har i dag to poeng opp til Norwich på sikker plass, men vet samtidig at Sunderland har én kamp til gode. Etter turen til Anfield skal Newcastle møte Crystal Palace (h), Aston Villa (b) og Tottenham (h) i sesonginnspurten.

– Vi vet hva slags posisjon vi befinner oss i. Vi må kjempe, vi må gjøre det sammen, og jeg syntes vi viste det sist, legger Anita til.