– Manglende erfaring avgjør ikke derbyet

Jürgen Klopp er klar på at hans manglende erfaring med Merseyside-derbyet ikke vil bli avgjørende for om det blir seier eller tap i kveld.

– Forhåpentligvis kommer laget mitt til å spille bedre enn jeg forstår scouse, spøkte tyskeren under gårsdagens pressekonferanse.

– Jeg sliter fortsatt med å forstå dialekten her, og spesielt om noen snakker fort. Da skjønner jeg ingenting!

LES OGSÅ: – Skal gjøre alt for å få en seier over vår største rival

– Men jeg vet mye om lokaloppgjør. Dette blir mitt første lokaloppgjør der jeg møter et lag fra samme by, så i den forstand er det annerledes. Det er 25 kilometer fra Dortmund til Schalke, så det er ikke lange avstanden, og fans bor i begge byer. Det er et skikkelig lokaloppgjør slik jeg kjenner de, og det var alltid press på spillerne foran de kampene. Så jeg er forberedt på derbyet. Men mange rundt meg, både spillere og fans, vet mer enn jeg om dette spesielle derbyet.

 

It's derby day! The last time we met Everton it ended in a draw - can we go one better at Anfield this evening? 🔴🔵 #LFC

Et bilde publisert av Liverpool Football Club (@liverpoolfc)

– En ting kan jeg imidlertid love. Det vil ikke være min manglende erfaring med Merseyside-derbyet som fører til at vi vinner eller taper. Min jobb er å forberede laget best mulig. Jeg kjenner til presset spillerne føler i lokaloppgjør.

– Det kommer til å bli en intens kamp. Jeg vet nesten alt om Everton. Jeg har bodd i byen et halvt år nå, og møtt masse folk, og Everton er en stor klubb. En klubb med en veldig suksessrik fortid.

– Jeg vet ikke eksakt hvordan de tenker i forhold til at de skal spille en semifinale i helgen, men de er ikke vant til å spille to kamper i uken i like stor grad som oss. De spilte to kamper forrige uke, og igjen denne uken. Mot slutten av denne perioden har de altså en kamp som er ganske viktig for dem. Jeg vet ikke hvordan det vil slå ut.

Akter å fokusere på eget spill

– Vi bør i stedet tenke på vårt eget spill, og vår egen lagoppstilling og situasjon, og spesielt må vi forstå hvor vi ligger på tabellen. Ingen i garderoben tenker på Europa League nå, men kun hvor høyt vi kan komme i Premier League.

– Jeg vet det finnes langt mer viktige ting enn fotball, men noen ganger virker det ikke slik, og spesielt rundt derbytider. Som profesjonell fotballmanager liker jeg selvsagt dette. Begge lags spillere føler presset, for selv om det bare er tre poeng som står på spill, betyr en seier i lokaloppgjøret så mye mer. Fansen blir gladere når man vinner et derby enn når man vinner andre kamper, så vi får bare gjøre vårt beste.

– Dette er fotball, og fotball handler om følelser, lidenskap og aggressivitet. Lokaloppgjør er spesielle på grunn av forventningene fra utsiden og forventningene du legger på deg selv. Det å håndtere disse følelsene og dette presset er en av fotballens store utfordringer, og spesielt på toppnivå.

– Vi har spilt mot Manchester United, og jeg vet ikke hva som er den største kampen for fansen av Everton eller Manchester United, men vi håndterte Manchester United i Europa League veldig bra. Jeg forventer også at vi håndterer denne kampen veldig bra. Jeg ønsker at alle fra første sekund skal se at vi ønsker å vinne denne kampen. Det er bare en grunn til at vi møter hverandre, og det er for å vinne. Ved å spille god fotball.

LES OGSÅ: – Vil ikke behandle Sturridge som en appelsin