– Mitt eneste ønske var å ikke bli lånt ut

Marko Grujic gjennomfører ekstratreninger for å matche fysikken i Liverpool og Premier League.

Den høyreiste 19-åringen fra Serbia, som slutter seg til Liverpool-stallen for sesongoppkjøring i juli, sier han «aldri kommer til å glemme» den første dagen han hadde på Melwood.

Les også: Klaustrofobi stoppet nesten overgangen

Etter å først ha personlig blitt oppringt av Jürgen Klopp, så skrevet under på en avtale med Liverpool i januar, og deretter reist til hjemlandet med mål om å vinne ligaen for første gang, har de siste månedene vært innholdsrike for Grujic.

Positiv samtale med Markovic

I forkant av Liverpool-overgangen hadde familien, med faren i spissen, ytret seg tvilende grunnet mange landsmenn uten suksess i Premier League, og fordi nesten jevngamle Lazar Markovic slet gjennom sitt første år på Anfield.

Men Grujic forteller den serbiske avisen Blic at Markovic’ erfaring før utlånet til Fenerbahçe var sentral, og at 21-åringen hadde «mye positivt» å si om Liverpool.

– Han sa at Liverpool er en strålende klubb, at presset og forventningene er enorme, og at de to–tre første månedene er de viktigste. Jeg må vise hva jeg er god for under den perioden, sier han, og legger til at han har høy selvtillit.

– Kjente umiddelbart igjen stemmen

Grujic, som fyller 20 i april, besøkte Melwood for første gang da han skulle gjennomgå de obligatoriske legesjekkene i januar. For 5,1 millioner pund ble midtbanespilleren Klopps første signering som Liverpool-sjef.

– Alt startet med den kjente samtalen fra Klopp. Ingen fortalte meg at han skulle ringe. Jeg slappet bare av da jeg så mobilen ringe, og jeg så et nummer på skjermen som startet med +44 … England! Da jeg svarte, kjente jeg umiddelbart igjen den tyske aksenten og den stemmen.

Les også: – Liverpool ville ha meg nå

– Han sto for det meste av pratingen og fortalte om planene han hadde for meg. Han ser for seg at jeg bør være noe mellom en nummer seks og nummer ti, det som kalles «boks-til-boks»-spiller, sier Grujic.

– Vil bare spille for Liverpool

Med tanke på Markovic’ utlån etter det vanskelige førsteåret i Liverpool, forklarer Grujic at han spesielt hadde én forespørsel.

– Det eneste jeg ønsket, var at jeg ikke skulle lånes ut. Jeg vil bare spille for Liverpool, sier han.

– Han var veldig åpen og snakket om hvordan han så på min utvikling. Når en trener som det ringer deg personlig, er det et privilegium. Den samtalen befestet ønsket mitt om å dra til Liverpool, fastslår unggutten.

Grujic trekker frem Neven Subotic, Robert Lewandowski og Shinji Kagawa når han nevner spillere Klopp har vært svært sentral i å hente frem. Alle spilte for Borussia Dortmund under Klopp, og Subotic, som også er fra Serbia, spilte i tillegg under Klopp i Mainz.

– Svimte nesten av

På plass i Liverpool forrige måned fikk Grujic treffe spillerne han ser på TV hver uke. Han erkjenner at det var en surrealistisk opplevelse.

Les også: Vil ikke ha Gerrards trøyenummer

– Jeg hadde nettopp fullført testene, og jeg gikk opp hvor jeg så alle sammen spise lunsj. Jeg svimte nesten av grunnet glede. Hjertet mitt stoppet nesten. Jeg møtte og hilste på alle. Jeg ble mo i knærne, men satte meg ned og hadde lunsj, sier han.

– Etter det hadde jeg noen flere tester. Jeg kommer alltid til å huske dette. Dejan Lovren var veldig oppløftende og imponerte meg. Han er god venn med Lazar, og ønsket meg velkommen med ordene: «Er det endelig over? Vi Balkan-gutta må holde sammen!»

Vil forbedre fysikken

Grujic valgte selv å bli værende med Røde Stjerne i Serbia ut sesongen – for å vinne den hjemlige ligaen for første gang. Grujic har tidligere beskrevet det som en barndomsdrøm.

 

So proud,so happy,after red and white I became red! #ynwa 🔴 @liverpoolfc @ynwagram

Et bilde publisert av @grujicmarko

– De seks neste månedene blir veldig viktige for meg. Jeg har mye arbeid som skal gjøres i tillegg til vanlige treninger og kamper med Røde Stjerne. Spillerne i Liverpool er fenomenale, så jeg må jobbe med den fysiske styrken min.

Les også: «Pikenes Marko» får frierbrev etter Liverpool-overgangen

– Jeg er nødt til å bli sterk nok, for jeg vil være i stand til å gå inn i en duell med hvem som helst. Liverpool-spillerne så ut til å være i perfekt fysisk stand. Brede skuldre og sterke bein. Alt er på høyeste nivå, sier han, og legger til:

– Jeg ville valgt Liverpool over Real Madrid og Barcelona. Jeg elsker dem! Jeg elsker Premier League på grunn av energien og stemningen.