– Nå er målet 100 scoringer

Daniel Sturridge ser seg ikke tilbake, men er fast bestemt på at han skulle hatt ett mål til.

Den skadeplagede målmaskinen hamret inn sitt 50. mål i storseieren over Everton onsdag kveld. Det har ikke tatt ham mer enn 87 opptredener å nå milepælen, og gjennom etterkrigstiden er det bare tre Liverpool-spillere som har klart det raskere: Albert Stubbins (77 kamper), Roger Hunt (79) og Fernando Torres (84).

– Min far og bror følger med på de tingene. Jeg ønsker bare å gå utpå og score så mange mål som mulig, sier Sturridge, ifølge The Guardian og Liverpool Echo, men påpeker at det viktigste alltid er å spille for laget som vinner.

– Stort å nå 50 mål

– Når man scorer mål og laget ikke vinner, er det den verste følelsen i verden. Selv om man selv føler seg god, har man tapt, så de målene betyr ingenting, forteller 26-åringen.

Nå har Sturridge, som kjemper med ligatoppscorer Harry Kane og Jamie Vardy om spissplassene på det engelske landslaget under sommerens EM, rettet blikket mot 50 nye fulltreffere i Liverpool-drakt.

– Jeg er takknemlig overfor Gud for alt han har velsignet meg med. Det har vært en bra periode så lenge jeg har vært her, og det er stort å nå 50 scoringer. Jeg kommer ikke til å dysse det ned og si at jeg ikke er fornøyd med at jeg har gjort det bra i klubben så langt, men herfra går det fremover og oppover.

– Burde vært 51!

Men måljegeren mener han allerede burde vært én nærmere 100. Philippe Coutinhos nettkjenning i lokaloppgjøret sneiet forbi Sturridge på vei mot nettmaskene, og spissen mente umiddelbart at scoringen var sin.

– Nå er det viktig å forstå at det neste målet er 100 scoringer. Nå som 50 er nådd, handler det om neste kamp, og jeg klarer forhåpentlig å legge til flere mål. Det burde vært 51, for den fjerde er min!

Sturridge forsøkte å overbevise Coutinho allerede under jubelscenene etter den kontante avslutningen.

– Selvfølgelig fortalte jeg ham det. Han vil hevde det er hans, men den var borti meg, så det er mitt mål. Hvis jeg hadde skutt og truffet noen, hadde jeg ikke likt å miste målet, men den traff meg, så jeg må ta det, forklarer Sturridge, som utdyper:

– Er den nær deg, må man ta scoringen, uansett hvor den treffer, om det er øyevippene eller hva som helst. Den traff faktisk meg. Jeg er ikke typen som vil ta et mål om den ikke var nær meg. Jeg vet det er noen folk som er sultne på mål der ute, men jeg er ikke sulten. Det har vært noen tvilsomme avgjørelser før, men denne er ikke tvilsom; det er tydelig for alle å se.

Fokuserer på stabilitet

Under jakten på flere mål er spissen klar på at Liverpool stadig ser bedre ut, og at stabile prestasjoner er nøkkelen for videre fremgang når rødtrøyene nå står foran Europaliga-semifinalen mot Villarreal. Samtidig vet spillerne at Premier League-innspurten venter.

– Det var en strålende oppvisning av laget (mot Everton). Å slå våre lokale rivaler og gi fansen «bragging rights», er alltid en nydelig følelse. Stabiliteten er avgjørende for å få gode resultater videre. Jeg vil ikke nødvendigvis si at vi har snudd det hele, men jeg vil si at vi blir bedre kamp for kamp, og så lenge det fortsetter sånn, blir vi forhåpentlig et suksessfullt lag denne sesongen og i fremtiden.

Les også: Origi trolig ute i 4–6 uker

– Det er noen enorme kamper som venter, og alle gleder seg til dem, alle er oppspilte. Men vi har fortsatt Premier League-kampene i tillegg, og Newcastle blir et viktig oppgjør denne helga. Vi kan ikke overse disse kampene og tro vi bare skal fokusere på Europaligaen, sier han.