– Nær avtale for Karius

Mainz-keeper Loris Karius kan bli klar neste uke. De røde leder også kampen om Ben Chilwell.

Den tyske målvakten på 22 år ligger an til å bli helrød i en avtale som skal koste omkring 4,7 millioner pund. Det melder velinformerte Andy Hunter i The Guardian torsdag kveld. Ifølge Paul Joyce i Daily Express er summen Karius' utkjøpsklausul.

Samtaler mellom Mainz, en klubb som Jürgen Klopp både har spilt og vært manager for, og Liverpool har utviklet seg de siste dagene, og en avtale for Karius kan være ferdigstilt allerede neste uke.

Rødtrøyene har fulgt med på sisteskansen hele denne sesongen, og mener han vil gi Simon Mignolet hard konkurranse om plassen mellom stengene.

Karius, med opptredener for aldersbestemte tyske landslag fra U16- til U21-nivå, har tidligere vært i Manchester Citys akademi.

Les også: – Teixeira forlater klubben

Samtidig kommer Ádám Bogdán til å forsvinne i sommer, melder Liverpool Echo. Den ungarske keeperen kom til Merseyside i fjor, men har hatt en vanskelig debutsesong. Danny Ward vil trolig lånes ut på nytt.

Tror på Chilwell-overgang

I tillegg har Liverpool rettet blikket mot venstreback før sommervinduet, der Leicester-unggutt Ben Chilwell, som av mange regnes blant de største talentene i England, er aktuell.

Rødtrøyene tror ifølge Daily Mail at de har vunnet kampen om 19-åringens signatur. Arsenal er også interessert i venstrebacken, og ligamester Leicester har tilbudt ham ny kontrakt, men Liverpool leder kampen om spilleren som koster rundt 3 millioner pund.

U21-landslagsspilleren har fått tre opptredener – to i FA-cupen, én i ligacupen – for Leicester denne sesongen. Chilwell regnes om en langtidserstatter for Alberto Moreno, skriver Dominic King i tabloidavisen.

Les også: Mange med usikker Liverpool-fremtid