– Neste år kan Liverpool være foran Tottenham

Erik Thorstvedt forklarer hvorfor Spurs gjør det så bra denne sesongen, men tror at Liverpool gjorde et kjempekupp ved å sikre seg Jürgen Klopp.

Lørdag kveld er det duket for Liverpool mot Tottenham på Anfield. Et Tottenham-lag som kjemper om ligamesterskapet, og som ligger på andreplass på tabellen, fem poeng bak serieleder Leicester, med sju kamper igjen å spille for de to lagene. Samtidig ligger Liverpool helt nede på 9.plass på tabellen, hele 17 poeng bak Spurs, og det er mye selv om London-klubben har spilt to kamper mer enn Liverpool.

Liverpool.no kontaktet den gamle Tottenham-keeperen, og nåværende TV2-ekspert, Erik Thorstvedt for å få en forklaring på hva som har skjedd i Tottenham, og hva det er London-klubben har fått til som Liverpool ikke har klart.

– Pochettino har gjort en kjempejobb

– Jeg tror du må gi mye ros til Mauricio Pochettino, som har ryddet kraftig opp i spillerstallen og har satt sammen et godt lag. Han arvet en stor stall, med mange jevngode spillere. Han hadde en klar ide om hvordan Tottenham skulle spille, og har vært nådeløs, sier Thorstvedt til Liverpool.no.

– Etter oppryddingen står han nå igjen med en liten tropp, og det kan hevdes at Tottenham har vært heldige med skader denne sesongen. Jeg tenker da spesielt fremover på banen, der de har fått benytte Harry Kane stort sett hele sesongen, fortsetter den gamle keeperkjempen.

– Jeg vil påstå at Pochettino er enhver klubbeiers våte drøm. Han har som nevnt redusert antall spillere i stallen, og fått kuttet voldsomt i lønnsbudsjettet. I tillegg opererer han med overskudd når det gjelder kjøp og salg av spillere. Han satser på ungdom fra egen stall, og er i tillegg flink med spillerkjøp. Han fikk for eksempel Dele Alli inn, i konkurranse med Liverpool tror jeg. En spiller som mange toppklubber trolig ville sendt videre på utlån, men Pochettino bestemte seg for å satse på ham, noe som har betalt seg.



– Toby Alderweireld har også vist seg som et meget godt kjøp, både som midtstopper og igangsetter. Alderweireld har også bidratt til å få det beste ut av Jan Verthongen, og deretter Kevin Wimmer etter at Verthongen ble skadet.

– Forskjellen på Liverpool og Tottenham tror jeg hovedsaklig ligger i at Pochettino har vært lenger på White Hart Lane enn Jürgen Klopp har på Anfield. Jeg tror at Liverpool gjorde et kjempekupp ved å sikre seg Klopp, og jeg er overbevist om at tyskeren vil lykkes i Anfield-klubben.

– Jeg mener at det er like stor sjanse for at Liverpool havner foran Tottenham på tabellen neste sesong, som det er for at Tottenham havner foran Liverpool. Jeg tror vi vil få se et helt annet Liverpool-lag om et par år, når Klopp har fått tid til å rydde i stallen og satt sitt preg på troppen.



Når det gjelder lørdagens kamp, som blir svært viktig for Tottenham i kampen om ligamesterskapet, så spår Thorstvedt en jevn batalje.

– Dersom Tottenham bare tar ett poeng mot Liverpool, samtidig som Leicester slår Southampton, da tror jeg løpet er kjørt for Spurs. Men jeg tror Leicester skal få slite mot Southampton, selv om de har fordel av hjemmebane, og da kan ett poeng på Anfield plutselig vise seg å være et bra resultat for Tottenham. Jeg tipper det ender 1-1 på Anfield.

LES OGSÅ: Lamela og Alderweireld er usikre