– Origi trente ikke i går, men er ok

Jürgen Klopp holdt i dag pressekonferanse foran Merseyside-derbyet mot Everton. Her er de viktigste uttalelsene hans.

Om skadesituasjonen:

– Kolo Toure fikk krampe mot Bournemouth. Divock Origi fikk litt vondt i ryggen. Ingen stor sak. Han trente ikke i går, bare for å ikke ta noen risiko, men han er ok. Martin Skrtel hadde et liten lyskeskade, og var ikke med mot Bournemouth av den grunn.

Om derbyet:

– Det finnes viktigere ting enn fotball, selv om det ikke virker slik når det skal spilles et derby. Man får bare tre poeng for å vinne, men å vinne et derby har flere andre bonuser. Vi ønsker å gjøre våre fans lykkelige.

Om å balansere troppen til Premier League og Europa League:

– Vi kan ikke hvile spillere i to uker. Noen trodde kanskje at vi ikke ville vinne kampen mot Bournemouth, men det er en stor misforståelse. Vi tok ut nettopp dette laget for å vinne kampen. Bournemouth var en veldig intens kamp. Vi ville ikke hatt sjanse med det samme laget som vi stilte med mot Dortmund. Vi har en situasjon der vi kan forandre på laget. Vi må tro på disse spillernes kvaliteter. Forhåpentligvis skal vi spille ni kamper til. Vi kan ikke presse de samme spillerne gjennom alle disse kampene.

Om hvor godt forberedt Klopp er på Merseyside-derbyet:

– Scouse er et vanskelig språk, men jeg kjenner til lokaloppgjøret. Dette blir mitt første derby mot et lag i samme by. Jeg opplevde noe lignende i Tyskland også. Det er alltid press foran et derby. Min manglende erfaring med Merseyside-derbyet vil ikke avgjøre om vi vinner eller taper. Jeg ser at det har vært mange røde kort i dette derbyet, men det er en del av spillet jeg ikke liker. Det vil bli intensivt. Vi må være aggressive gjennom å yte mer, ikke ved å få røde kort. Ingen i garderoben tenker på Europa League foran en ligakamp. Fjerdeplassen er ikke spesielt sannsynlig, men vi har en sjanse til å ta femteplassen.

Om å håndtere presset:

– Det er en av de store utfordringene i fotball. Vi spilte mot Manchester United, og håndterte det godt. Jeg vet ikke hva som er størst, kampene mot Everton eller Manchester United, men vi er i stand til å håndtere presset.

Om hvilken stemning Klopp forventer på tribunen i morgen:

– Jeg vet ikke om jeg er riktig mann til å svare på det, men jeg er ganske positiv og optimistisk, så jeg forventer en meget god stemning. Jeg er en nykommer, så jeg vet ikke hva jeg kan forvente. Dette er derbyet til folket i Liverpool. Jeg vil vente og se, og så skal jeg fortelle dere hvordan det var.

Om Premier League:

– Jeg er ikke overrasket over kvaliteten på fotballen her. Den kjente jeg til på forhånd. Neste år vil jeg vite mer om denne ligaen. Jeg ble overrasket over hvor mange kamper vi kan ha i løpet av en sesong, men det er en vidunderlig liga.

Om Sheyi Ojo og Kevin Stewart:

– De har tatt store steg på trening. Jeg hadde en trening med bare unge spillere for et par uker siden, og ble imponert over kvaliteten på spillerne. Det er bare opp til dem om de vil klare å ta steget opp. Både Sheyi og Kevin gjorde det veldig bra mot Bournemouth, et lag som vil være i Premier League neste sesong også. Jeg er veldig godt fornøyd med dem. Nå er det deres jobb å sørge for at de får spille flere kamper.

– Jeg har hatt noe slikt som 45 spillere innom mine treninger siden jeg kom hit. Vi ønsker å benytte spillere som allerede er i klubben. I januar hentet vi tilbake noen spillere vi hadde på utlån rundt om i landet. Du må gi dem sjansen, og de må ta vare på sjansen de får. Vi så Cameron Brannagan i ligacupen. Hvilket enestående talent han er. Vi så Pedro Chirivella mot West Ham, og han var også god. Nesten alle disse spillerne har gode holdninger, så det handler om hvordan vi trener dem og hvordan vi benytter dem. Fremtiden til Liverpool ser veldig bra ut, med alle disse gode, unge spillerne. Vi må utdanne dem, og når vi kan, må vi vise at vi stoler på dem.