– Presset er på Tottenham

Jürgen Klopp håper å dra nytte av at Tottenham må satse offensivt på Anfield i morgen.

Spurs er med i kampen om ligatittelen, og vil jakte tre poeng på Anfield i morgen, i håp om å redusere avstanden opp til serieleder Leicester.

Tottenham har imidlertid en dårlig statistikk på Anfield, hvor de har vunnet bare fire av de siste 69 ligamøtene med Liverpool.

LES OGSÅ: Har vunnet de tre siste

– For Tottenham er dette nesten som en finale, sa Klopp under dagens pressekonferanse.

– De må vinne for å legge press på Leicester. Vanligvis er det ikke så viktig for oss å ta hensyn til situasjonen til motstanderlaget, men dette er et spesielt tilfelle hvor det er fornuftig å kjenne til omstendighetene. Det er en finale for dem, og vi må være forberedt på det, la han til.

– Når Liverpool møter Tottenham er det ikke noe fødselsdagsselskap, men en hard kamp. Leicester møter Southampton dagen etter. Vi vet hva som kan skje mot Southampton. Arsenal bør ikke slutte å drømme om ligatittelen, da de har en del poeng å kjempe om, så alt er mulig.

– Selv er vi ikke involvert i tittelkampen, så jeg er ikke så interessert i den. Men vi er involvert i kampen i morgen, og det er den som er viktig for meg.

Tottenham var Klopps første motstander i Premier League

Tottenham var motstander i Jürgen Klopps første kamp som Liverpool-manager. I morgen leder han laget for 39. gang.

– Jeg vet mye mer om klubben nå. Jeg vet mye mer om spillerne, og om alt. Den første kampen mot Tottenham var veldig spennende for oss. Det var en spesiell kamp. Ingen var fornøyde med resultatet, men den ga oss noen gode tegn.

– Nå vet alle hvor sterke Tottenham er. Vi ser frem til det som blir en viktig kamp for begge lag. Det er utrolig hvor sterke Tottenham er nå. Vi kunne se det på hvor godt de var representert på landslaget. Det er bra for Tottenham, men dessverre er det ikke bra for oss.

– Dersom jeg ikke var manager i Liverpool kunne jeg kanskje sette mer pris på Leicester og Tottenhams suksess. Dette er et ganske godt år å bli mestere, for mange av klubbene som normalt kjemper om tittelen er ikke involvert i tetkampen. Jeg vet ikke hva som vil skje neste år, men det er press på topplagene og vi får se hvem som håndterer det best.

LES OGSÅ: – Neste år kan Liverpool være foran Tottenham

– Presset er stort, men frem til nå har begge lagene håndtert det meget godt. De har vært med i tetkampen hele tiden. Dersom Arsenal plukker nok poeng, og de andre to lagene begynner å slite, vil de også ha fortjent å vinne ligaen.

Håper på respons etter tapet i Southampton

Klopp er imidlertid mest opptatt av eget lag, og hvilken respons de har på 3-2 tapet i Southampton i forrige kamp.

– Nå befinner vi oss i den siste tredjedelen av sesongen, og om 2-3 uker vil vi forhåpentligvis møte et lag som allerede har tatt ferie fordi de ikke har noe å kjempe for lenger. Men for en klubb som Liverpool er det aldri mulig å ta ferie, for vi må kjempe om hvert eneste poeng.

– I morgen blir det i alle fall ikke en slik kamp der motstanderen har tatt ferie. Dette er den avgjørende innspurten for Tottenham dersom de ønsker å vinne Premier League. For Tottenham i særdeleshet er denne sesongen en god mulighet. Ingen vet hva som vil skje med Tottenham neste år. Spillere kan forlate klubben, og mye kan skje. Denne sesongen har de også vært heldige med skader. Ingen viktige spillere har vært alvorlig skadet, med unntak av Jan Vertonghen.

LES OGSÅ: Tre kjappe før Tottenham-kampen

– Jeg forventer en intens kamp i morgen, og det må vi utnytte. Vi er Liverpool FC, og vi må vise hva vi står for. Vi bryr oss ikke om hvilke mål de andre lagene har. Vi har fordelen av hjemmebane, og dersom vi spiller godt kan det bli virkelig trivelig på Anfield.

 

A warm welcome back to #LFC training for @phil.coutinho from Jürgen Klopp after the international break! 😄

Et bilde publisert av Liverpool Football Club (@liverpoolfc)