– Rossiter forlater Liverpool i sommer

Den lokale tenåringen Jordan Rossiter reiser trolig nordover når kontrakten løper ut i sommer.

Scouseren, som sluttet seg til akademiet som seksåring, har hatt lov til å prate med ikke-engelske klubber siden 1. januar, og reiser trolig til skotske Rangers. Det melder Liverpool Echo fredag kveld.

Merseyside-klubben vil i så fall få en kompensasjon på 250 000 pund for 19-åringen.

Lokalavisen skriver at Liverpool hadde latt det gå til et tribunal hvis Rossiter gikk til en engelsk klubb, men FIFA-reglementet stadfester at rødtrøyene kun får en kvart million om midtbanespilleren forlater landet.

Saken fortsetter under.

Rangers, klubben som topper Skottlands nest øverste divisjon med god margin, kontaktet Liverpool fredag ettermiddag for å informere om at de offisielt skal snakke med Rossiter om en overgang til den skotske hovedstaden.

Forhandlingene finner sted de kommende dagene, men Rossiter er ifølge avisen fristet til å reise nordover.

Anbefalt av eks-direktøren

Det er Liverpool-kjente Frank McParland, de rødes tidligere akademidirektør som nå er rekruttsjef i Rangers, som har anbefalt taklingssterke Rossiter overfor manager Mark Warburton i Glasgow-klubben.

Avisen skriver at Rossiter ser på det som et steg i riktig retning for karrieren, selv om det er vemodig å skulle forlate klubben han alltid har spilt for. U19-landslagsspilleren har måttet se seg om etter nye arbeidsgivere de siste månedene fordi det ikke er noen ny avtale på bordet.

Liverpool har riktignok tilbudt ham en forlengelse, men ifølge lokalavisen var det hovedsakelig for å sikre seg en sum om Rossiter skulle dra.

Saken fortsetter under.

Allerede i fjor meldte Liverpool Echo at unggutten sammen med Jon Flanagan kunne bli sluppet på billigsalg til sommeren, men sistnevnte skrev i mars under på en ny treårsavtale. Rossiter, som har vært svært skadeplaget det siste året, ligger nå altså an til å dra.

Mener klubben bør beholde de lokale

«Det vil absolutt være en PR-katastrofe etter at Liverpool de seneste årene har sagt farvel til Jamie Carragher og Steven Gerrard», skrev journalist James Pearce i desember om eventuelle salg av de lokale A-lagsspillerne. «Det vil være hensynsløst og en risiko å gi slipp på dem når de fremdeles virker kapable til å være med på den lyse fremtiden på Anfield», fortsatte han.

Rossiter debuterte på A-laget med scoring i cupkampen mot Middlesbrough i september 2014, da som 17-åring. Han har totalt vært på banen i fem førstelagskamper – tre i Europaligaen, én i ligacupen og én gang i Premier League.

Det var borte mot Arsenal i august i fjor, i en kamp som endte målløst, at Rossiter fikk Premier League-debuten. Sist han var på banen, var i Europaliga-kampen mot Sion borte i desember.