– Skal bruke spillerne som er i best fysisk form

I ettermiddag møtte Jürgen Klopp pressen foran Chelsea-kampen. Les hva tyskeren fortalte her!

Pressetreffet er i forbindelse med at Chelsea kommer på Anfield-besøk i morgen kveld. Ligakampen er Liverpools siste foran The Kop denne sesongen. Laget avslutter for øvrig Premier League-sesongen borte mot West Bromwich søndag, før Europaliga-finalen spilles påfølgende onsdag.

Jürgen Klopp:

Manageren kommer inn og åpner med å skryte av gårsdagens strålende vær på Merseyside.

– I går var det sommer. Så det betyr at det er høst igjen nå, sier Klopp med et smil.

Om Henderson:

Han bekrefter at Jordan Henderson har kommet i gang med balltrening igjen.

– Vi har måttet hvile ham i veldig lang tid. Har har ikke kunnet gjøre mye. Vi forsøkte alt for å unngå operasjon. Han følte seg bra, men kunne ikke gjøre noe.

– I går var Hendo på treningsfeltet. Ikke med resten av laget, kun løping og pasninger. Men han ser bra ut. Vi tar det steg for steg, sier Klopp.

Les også: Henderson intensiverer treningen

– Det er kort tid til Europaliga-finalen, men han kommer definitivt til å være klar for EM i Frankrike. For vår kamp er vi nødt til å vente og se.

Om Sturridge:

Klopp snakker om fremgangen til Daniel Sturridge etter at han ble hvilt tidligere denne våren.

– Kanskje ikke alle likte det vi gjorde med Daniel, men han kunne forbedre alle deler at den fysiske formen. Nå er han i veldig god form. Det er høyt nivå fra første til siste minutt.

Om finalestadion

– Se på de siste finalene, hvem som spilte mot hvem, og fortell meg at de burde spilt på en bane med 80 000 plasser.

Det har haglet kritikk mot UEFA etter at den forholdsvis lille stadion St. Jakob-Park i Basel skal huse Europaliga-finalen. Liverpool har bare fått 10 000 billetter til sin første europacupfinale siden 2007.

Les også: Neppe ekstra billetter til de røde

– Kanskje de forandrer på det i løpet av årene som kommer, det får vi se. Det er ganske enkelt å si at de ved avgjørelsen ønsket å lage stemning på et helt utsolgt stadion. Hvor enkel er vår posisjon er: «Hvorfor spilles den i Basel?» Det er for enkelt å si nå at det var feil avgjørelse.

– Det viktigste er at vi vinner turneringen, og hele Liverpool-familien er involvert. Det er absolutt ingen kamp hvor samtlige Liverpool-supportere kan være på stadion. Det er jo ikke bra, men vi kan ikke endre på det. Ikke lag én prosent negativitet ut av dette, sier han.

Om Ward:

Liverpool-supportere har vært engstelige for at Simon Mignolet er den eneste A-lagskeeperen som er tilgjengelig i Europaliga-finalen, der Ádam Bogdán ikke er påmeldt og Danny Ward har slitt med en mindre skade.

– Danny Ward bør være tilbake om tre dager, forteller Klopp.

Om Chelsea:

– Det er Liverpool mot Chelsea. Det er en storkamp. To veldig store klubber. Jeg ser frem til det.

På spørsmål om Chelsea og Liverpools tittelsjanser i fremtiden, sier Klopp at han kun fokuserer på egen utvikling.

– Jeg er ikke særlig interessert i når Chelsea kan vinne tittelen neste gang.

– Vi skal prøve alt for å bygge videre på det grunnlaget vi har lagd dette året. Hvor alt sammen ender, aner jeg ikke. Vi skal bli bedre.

– Jeg har ikke lyst til å sette noen tid etter dato for når jeg er sikker på at vi bli mestere. Men vi må forbedre oss, og jeg tror vi klarer det.

Om overgangsrykter:

– Selvfølgelig tenker vi på overganger. Men 99 prosent av ting som står i avisene er ikke sant. Det er så mye spekulasjoner som er så langt unna sannheten som mulig. Noen ganger vet jeg ikke engang navnet på spilleren som nevnes.

– Dere aner ikke hvor ofte det ikke er sant, kommenterer han om de mange ryktene.

Om rullering:

Klopp snakker om lagoppstillingen mot Chelsea i morgen. Han hinter til at det blir en rekke spillere fra Villarreal-kampen som får starte.

– Vi kommer til å bruke de spillerne som er i best fysisk form. Vi hadde noen endringer i forrige kamp, men flesteparten av spillerne som skal spille i morgen, vil ha hatt en normal uke bak seg. De spilte på torsdag, og så nå på onsdag.

– Så skal vi se på og sette sammen en tropp for søndagen. Deretter lager vi en tropp for Basel. Vi gjør det alltid på denne måten.

– Det jeg har lært, er rullering. Når du er en ung manager, er det ikke alltid like enkelt å gjøre det. Nå har vi brukt erfaringen vår. Vi kommer til å ha friske bein igjen på søndag. Vi kan ikke be spillerne bli hjemme og vente på finalen. Man er nødt til å holde seg i form.

Han utdyper at det handler om å legge det til rette for at spillerne skal finne best mulig rytme.

– Til finalen trenger man ikke å tenke på friske bein. Da kommer vi til å være klare, 100 prosent, poengterer Klopp.

Om sesonginnspurten:

Liverpool kan i beste fall havne på 5. plass i Premier League denne sesongen. Da er det imidlertid avhengig av hjelp fra lagene foran, og de må uansett vinne sine to siste kamper.

– Hvis vi taper våre to neste kamper, drar jeg fortsatt til Basel med selvtillit. Men jeg vil føle meg bedre hvis vi vinner.

– Sevilla forbereder seg allerede til finalen. De gjorde elleve endringer på laget sitt. Det kan ikke vi gjøre. Ligaplasseringen deres er endelig; de kan ikke falle på tabellen. Vår ligaplssering ikke bestemt. Femte er fortsatt mulig. Vi skal selvfølgelig gjøre alt vi kan.

– Det er ikke en bestemt regel at dersom vi vinner våre to neste kamper, så kommer vi definitivt til å vinne finalen.