– Stor overgang fra å være superstjerne

Roberto Firmino har nå virkelig begynt å finne formen i Liverpool. En tysk fotballekspert peker på flere årsaker til at det nå har løsnet for brasilianeren.

Etter en treg start på sin Anfield-karriere, ser Roberto Firmino endelig ut til å ha funnet sin plass i laget under Jürgen Klopps ledelse.

Siden nyttår har brasilianeren scoret 7 mål og hatt 4 assist i Premier League, og er med det den som har vært involvert i flest scoringer av samtlige spillere.

Visste ikke hva som ble krevd

Den tyske fotballskribenten Raphael Honigstein mener det er tydelig at Firmino har blitt sikrere på sin rolle i laget.

– Han har så mye selvtillit for tiden. Han er ikke en som stopper opp og stiller spørsmål ved hva han skal gjøre. Det er en stor forskjell fra starten av hans Liverpool-karriere, der man så at han ikke passet helt inn, og det ikke virket som han visste helt hvilken posisjon han skulle ha og hva som ble krevd av ham.

– Når det gjelder teknikk og potensiale er han en fantastisk spiller, men han trenger også ekstra selvtillit for å vise det hver uke, sier Honigstein i LFCTVs Press Box.

Spilleren med nummer 11 på ryggen har siden nyttår scoret to mål mot både Arsenal og Norwich, samt scoret mot både Sunderland, Man City og Crystal Palace.  

Bedre fysikk

Honigstein mener overgangen fra å være en stjerne i sin tyske klubb, til en av mange stjerner i Liverpool ble vanskelig for 24-åringen i begynnelsen på Merseyside.

– Jeg tror det var vanskelig for han i starten fordi i Hoffenheim var han superstjerne og alle ønsket å spille til han. Alle ganger det ble spilt ut fra forsvaret, så de etter om han var på løp.

– Han var også i et lag som hadde en spillestil som passet han. De spilte veldig direkte og gikk framover hele tiden. Liverpool hadde ikke helt det samme i starten. Han trengte litt tid på å tilpasse seg fysisk, han har økt litt muskelmasse, som også noen andre spillere har gjort for å tilpasse seg Premier League.

LES OGSÅ: Origi har lagt på seg 4 kg muskler

– Begynner å ligne på Dortmund

Honigstein er også overbevist om at Klopp har hatt mye å si for utviklingen til Firmino.

– Laget begynner å se ut som i Dortmund, og det er mange spillere som ser veldig bra ut. Men det er ikke nødvendigvis fordi de er superstjerner, det er fordi laget og systemet virker og det får det beste ut av spillerne.

– Nå som systemet virker, pasningene virker og bevegelsene stemmer, kan man se hva denne type spillere har å komme med, mener tyskeren.  

LES OGSÅ: Bare en LFC-spiller i Brasil-troppen