– Synes jeg fortjener å få løfte et trofé

Når det kommer til å spille på Wembley er det få som har hatt mer uflaks enn Lucas Leiva.

Lucas Leiva er den spilleren i dagens Liverpool-tropp som har vært lengst i klubben. Brasilianeren debuterte allerede i 2007, og siden da har Liverpool spilt fire ganger på nye Wembley. Ingen av gangene har Lucas vært på banen, for hver gang har han vært skadet.

Søndag kan han derfor endelig få sine første minutter på legendariske arenaen.

– Hvis jeg får spille vil jeg være glad og stolt. Jeg har opplevd mange store kamper under min tid her, og dette er enda en. Det er selvsagt en finale og et trofé står på spill, men jeg vil gå til kampen på samme måte som ellers for det er slik vi kom til finalen. Forhåpentligvis vil jeg få sjansen til å spille og ha en viktig rolle, sier Lucas til Liverpoolfc.com

LES OGSÅ: Liverpool stolte ligacuphistorie

Skadet dagen før semifinalen

I 2012 gikk Lucas glipp av både ligacupfinalen, semifinalen i FA-cupen og finalen på Wembley. Sist sesong snakket han igjen om lysten til å spille på Wembley, men ble skadet dagen før semifinalen på Wembley.

– Jeg spilte ikke den siste finalen vi vant, jeg spilte til semifinalen.

– Men dette gir en god følelse, det gir deg tro på at alt du har gjort av opp og nedtur er betaler seg, sier Lucas Lom håpet om å få spill søndag.

På spørsmål om hvordan det vil føles å løfte et ligacuptrofé svarer han:

– Det vil nok være et av de beste øyeblikkene i min Liverpool-karriere. Jeg har gode minner fra finalen i 2012, selv om jeg var skadet. Forhåpentligvis vil den neste være enda bedre, og enda mer spesiell. Jeg føler at jeg fortjener det etter all jobben jeg har gjort, sier Lucas.  

Holde seg rolige

Han mener det er viktig at Liverpool går til kampen med samme innstilling som til enhver annen kamp.

– Det viktigste for meg handler om selvtillit. Jeg har ikke så mye erfaring med å takle kamper som den på søndag dessverre, men jeg tror at hvis du endrer hvordan du ser på kampen så er ikke det bra. Selv om vi vet det ikke er tilfellet, må vi se på det som enhver annen kamp.

– Vi kommer til å forberede oss som til alle andre kamper. Jeg tror også vi har nok erfaring til å holde oss rolige, sier han.

Kopite-redaktør Torbjørn Flatin tror det er tvilsomt om Lucas er i startoppstillingen søndag. Les mer om det her. 

LES OGSÅ: – Jeg er grådig etter suksess