«Taktisk mesterklasse fra Klopp»

Her kan du lese hva de mest fremtredende kommentatorene skriver etter kampen i Dortmund.

«Dette var kvelden der Liverpool for alvor gjenoppstod som en virkelig kraft å regne med på den europeiske arenaen. Tilbake der han har hatt sine største triumfer, viste Jürgen Klopp den utrolige utviklingen han allerede har fått til. Han er i ferd med å vekke enda en sovende gigant», skriver James Pearce i Liverpool Echo etter 1-1 mot Dortmund på Signal Iduna Park. 

Echo: «Taktisk mesterklasse»

«Dette var en taktisk mesterklasse fra Klopp», skriver Pearce videre, og mener Liverpool her spilte sin beste kamp under tyskeren. Pearce mener Klopps plan for kampen ble utført nesten til punkt og prikke.

«De var disiplinerte og stridslystne, og tillot aldri Dortmund tid og rom», oppsummerer han.

«Sakho la kampen mot Tottenham bak seg. To ganger i første omgang kom franskmannen med to målreddende inngripener.»

Liverpools forsvar gjorde også at Pierre-Emerick Aubameyang, som har scoret 36 ganger denne sesong, ble en blek utgave av seg selv. Og på topp slo valget med Divock Origi framfor Daniel Sturridge virkelig til.

«Det var ikke bare målet som rettferdiggjorde at Origi ble valgt. Han ble valgt for sin atletiske kropp og villigheten til å løpe og løpe, og han skuffet ikke. Sturridge bør stille seg spørsmålet om hvorfor det ble stolt på at Origi, istedenfor ham selv, skulle gjøre grovarbeidet», skriver Pearce.

LES OGSÅ: Klopp: – Vi hadde dem

The Times: Kaldt hjerte og skarpt hode

«Med en plass i Europa Leagues semi-finale på spill, var dette en kveld der Klopp trengte et kaldt hjerte og et skarpt hode», skriver Tony Barrett i The Times om Liverpool-managerens emosjonelle retur til Dortmund.

«Klopp satt den perfekte tonen med beslutningen om å velge Divock Origi på bekostning av Daniel Sturridge, da den belgiske landslagsspilleren ga Liverpool ledelsen.»

Barrett observerte at det bare var en ting som skilte Klopps engasjement på sidelinjen i denne kampen fra andre, og det var at han ikke kranglet med motstandernes trener, sin etterfølger i både Mainz og Dortmund, Thomas Tuchel. Men «Klopps jubel gjorde det også klart hvor lojaliteten hans nå ligger», skriver Barrett.

«Selv om Dortmund i det store og hele virket mer finpusset i stilen, var Liverpools økende evne til å forstå og implementere managerens krav igjen tydelig.»

«'Menneskefangeren' hadde igjen inspirert et lag til å yte over forventningene, men nå må han gjøre det samme neste uke om hans gjenforening med Dortmund skal var noe mer enn et minne», skriver Barrett.

LES OGSÅ: Sesongen kan være over for Henderson

Express: «Gegenpress møtte gegenpress»

«All frykt om at gjestene ville be trampet til støv av en overlegen motstander ble motbevist», skriver Paul Joyce i Daily Express. 

Også Joyce trekker fram Klopps beslutning om å velge Origi framfor Sturridge, som et avgjørende øyeblikk for kampen.

«Det er en åpenbar frustrasjon som kommer med å se spillerne blande seg inn i eliten, når de ofte klarer å snuble mot mindre fasjonable motstandere, men det er noe å tenke på en annen dag. Klopp kan ikke løse alt ved å knipse med fingrene. At han var tilbake her litt over 11 måneder etter at han endte sine sju år i som sjef, har gjort Dortmund litt redde».

«Kunnskap var makt, og gegenpress møtte gegenpress og ingen av lagene ville ta et steg bakover, men ville heller presse fram feil.»

Om Mamadou Sakho skriver Joyce: «Han så ofte ut som en nestenulykke, likevel var posisjoneringen hans avgjørende på et stort antall situasjoner og Dejan Lovren, ved siden av ham, fortsetter å imponere».

Nok en gang kom scoringen imot på corner.

«Liverpools tilbøyelighet til å slippe inn fra dødballer er fortsatt et problem for Klopp, men at laget hans angrep for å få et nytt mål viste den gnisten han har klart å implementere i laget.»

The Guardian: Minner om Benitez-tiden

Andy Hunter i The Guardian skriver at «Klopp hadde bestemt seg for å frustrere Thoms Tuchels lag med ekstrem organisering, motstandsdyktig forsvar og styrken til Divock Origi på topp. Gjestene leverte på hvert område og sluttresultatet, styrket av Origis potensielt veldig viktige bortemål, var dere beste Europacup-innsats borte siden Rafael Benitez-tiden».

Hunter mener Sakho og Lovren dominerte bak og frustrerte Dortmund angrepsspillere. Det eneste negative for Liverpools del var Jordan Hendersons kneskade, og forsvarsglippen da Mats Hummels utlignet rett etter pause.

«Det var en stor beslutning å starte en uferdig 20-åring over lagets ledende spiss, men det ble rettferdiggjort da Origi sjokkerte Dortmund med åpningsmålet», skriver han.

«Liverpool-manageren tok også en taktisk beslutning ved å kjempe mot Dortmunds kreativitet på sentral midtbane ved å flytte James Milner til venstre av de tre sentralt.»

Hunter trekker også fram Sakhos «teleskopiske bein», som en avgjørende faktor i kampen.

LES OGSÅ: – Vi vet hva vi er kapable til

The Telegraph: Nøytraliserte Aubameyang

Sam Wallace i The Telegraph peker i likhet med Hunter på likheten til Benitez-tiden på Anfield.    

«De er fortsatt ubeseiret i Europa League på elleve kamper denne sesongen, og det minner litt om Rafael Benitez hardtkjempende lag som vant Champions League i 2004/2005, eller i det minste vil det være det om hans lag når finalen i Basel i mai».

Dejan Lovren og Mamadou Sakhos selvtillit økte underveis i kampen og holdt seg sterke da presset var som størst. De skrudde av litt da Hummels headet inn utligningen, men elles var det en sterk forestilling fra Liverpools backfirer som nøytraliserte Pierre-Emerick Aubameyang, er Wallace sin oppsummering.

«Selv om Dortmund dominerte mye av kampen, var det noen øyeblikk etter utligningen at Liverpool enkelt kunne ha scoret på nytt. Hjemmelaget lot ballen sprette rundt i boksen altfor enkelt, og Coutinho skjøt to ganger og Clyne en, men alle reddet Weidenfeller.»

LES OGSÅ: Spillerbørsen: Origi var strålende