«Tap blir ikke mye mer ødeleggende og grusomme»

Dette skriver de engelske avisene dagen etter Villarreal-tapet.

«Uansett hva Jürgen Klopp har endret i Liverpool, så har han ennå ikke kurert deres vane om å gjøre livet vanskeligere enn det trenger å være for dem selv», innleder Paul Joyce i Daily Express sin kommentar fra Villarreal med.

Må velge Sturridge

Han mener det er blitt en vane å måtte rette opp ting på Anfield, og også denne gangen blir det tilfellet etter overtidsmålet på Estadio El Madrigal torsdag kveld. Da Moreno var ute av posisjon utnyttet Denis Suarez rommet bak Kolo Toure og spilte fri Adrian Lopez.

«Timiningen for kontringen var ille nok, men Liverpool var strandet høyt oppe i banen og inviterte til kontringen med bare en presis pasning».

At Daniel Sturridge ble sittende på benken hele kampen er et tema Joyce er overbevist om vil bli debattert de neste dagene.

«Mye av Klopps tanker de neste dagene vil handle om Sturridge.»

«Liverpool trenger sin beste målscorer på banen og må ofre noe for å få det til. Det er på tide at Klopp setter til side sine åpenbare tvil og velger Sturridge.»

LES OGSÅ: Derfor ble Benteke satt inn i stedet for Sturridge

Må ha større tempo og ta mer risiko

«De kom for å senke the Yellow Submarine, men endte opp med A Hard Day's Night. Hvis Liverpool skal marsjere videre til Europa League finalen må de samle kreftene ved Anfield nok en gang», skriver James Pearce i Liverpool Echo. 

«Klopp vil forbanne den kostbare glippen i konsentrasjon som tok glansen av en solid defensiv kamp».

«Til slutt betalte de prisen for å mangle de positiviteten og målrettetheten Kopites har blitt vant med under Klopp.»

Pearce er, som de fleste andre kommentatorene, også forundret over at Sturridge, som har scoret tre mål på tre kamper, ikke fikk spilletid.

«Liverpool viste Villarreal for mye respekt på en kveld der deres europacup-spill gikk fra å være mirakuløst til å bli dagligdags. Fra høydene av den dramatiske kampen mot Borussia Dortmund som kan bli gjenfortalt i generasjoner, til denne kampen i Castellon som man kan glemme med en gang.»

Pearce mener Liverpool må heve lista betraktelig hjemme på Anfield om en uke.

«For å penetrere den gule veggen må de spille med mye høyere tempo og ta mer risiko enn de gjorde her. De vil absolutt trenge Sturridge der ute fra start.»

LES OGSÅ: Spillerbørsen: Allen fremst i dugnadsgjengen

Et øyeblikks galskap

«Tap blir ikke mye mer ødeleggende og grusomme. Liverpool ble senket i det 93. minutt av Villarreals superinnbytter Adrian Lopez og nå henger Jürgen Klopps europahåp i en tynn tråd», skriver John Cross i The Mirror

«Det var frustrerende for inntil da hadde Liverpool vært disiplinerte, målrettede og det så ut som Klopps taktiske plan hadde blitt utført til perfeksjon.»

«Så i et øyeblikks galskap ble Liverpool horribelt åpent da venstreback Alberto Moreno hadde forlatt sin plass i jakten på et vinnermål. Også resten av forsvaret ble tatt på senga for første gang denne kvelden og Lopez sitt mål gjør nå Villarreal til klare favoritter til å gå til finalen 18. mai», skriver Cross, men han legger til:

«Det trengs nok en spesiell aften på Anfield, men Liverpool viste nok til at de fortsatt kan gå videre».

Mangler girskifte

«Du kan ikke kalle det et uventet slag. Et uventet slag er noe som kommer ut av løse luften uten advarsel. Denne skulle Liverpool ha sett komme. De inviterte til det ved å dytte for mange spillere forover i det andre minuttet av overtiden, og gjorde seg sårbare for kontringer», skriver Oliver Kay i The Times. 

«Med den ene hendelsen, der Adam Lallana mistet ballen på hjørnet av motstanderens straffefelt, der Villarreal gikk gjennom gjestenes midtbane som kniv i varmt smør, der Alberto Moreno ble igjen for langt oppe på banen, der Kolo Toure ble avslørt som den erstatteren han er, der Denis Suarez serverte Adrian Lopez, da endret utgangspunktet for denne Europa League semifinalen seg.»

«Liverpool har gjort det unødvendig vanskelig for seg selv», fortsetter han.

«Ingen Klopp-lag vil mangle dedikasjon, men fakta er at Liverpool ble overivrige på overtid, og Moreno var den åpenbart skyldig, og ikke for første gang. Klopp liker at spillerne er fulle av energi fra første til siste minutt, men det må være et girskifte - også ned og ikke bare opp.»

LES OGSÅ: – Vi vet vi kan snu dette 

Mistet konsentrasjonen

«Dette ble en test i organisering og disiplin for Klopps menn», skriver Andy Hunter i The Guardian. 

«Liverpool mistet Philippe Coutinho på grunn av sykdom til pause, og mistet konsentrasjonen etter pause», skriver han videre og viser blant annet til sjansen Bakambu fikk da han ble stående umarkert etter pause.

«I kampens siste minutter sto Mignolet for en super redning på Bakambus skudd og Moreno skjøt utenfor fra 12 minutter. Men så med ungdommelig entusiasme etter å få vinnermålet, som Klopp sa, glemte Liverpool planen i ett avgjørende øyeblikk og ble straffet.»

Må ha såret Sturridge

Jason Burt i The Telegraph skriver at det «kanskje ikke var noen feil å ikke velge Daniel Sturridge, men å la Roberto Firmino være på banen i 90 minutter. Dette var ingen god kveld for den brasilianske angrepsspilleren.»

Han mener Klopps håp om uavgjort ble ødelagt av uforsiktig forsvarsspill og feil bytter. Han er spesielt overrasket over at Sturridge ikke fikk spille de 10-15 siste minuttene.

«Store kamper trenger store spillere - og store spillere trenger store kamper. Det må ha såret Sturridge at han ble nedgradert til innbytterbenken».

«Klopps tilnærming var tydelig. Dette var en kveld for hardt arbeid, for arbeidsfolk, mot et av de mest hardtarbeidende lagene i La Liga», skriver han. 

LES OGSÅ: – Det ga ikke særlig mening