– Tapet av Sakho skal ikke få ødelegge for oss

Jürgen Klopp mener han skal klare å erstatte dopingmistenkte Mamadou Sakho i sesonginnspurten.

Sakhos sesong er trolig over, da Liverpool ikke kommer til å benytte spilleren så lenge han etterforskes av UEFA.

James Pearce i Liverpool Echo skriver at Sakho har hatt vektproblemer etter at han kom til Liverpool, og hadde lagt på seg og var ute av form da han startet preseason-treningen i juli i fjor. Liverpool-staben skal ha vært bekymret for franskmannens diett og livsstil.

– Jeg kommer selvsagt til å snakke med Sakho. Vi må selvsagt få vite mer om dette. Det er alt, sier Jürgen Klopp til Echo.

Flere sentrale spillere ute

Liverpool-mangeren må i tillegg til Sakho også klare seg uten den skadede trioen Emre Can, Jordan Henderson og Divock Origi.

– Vi får ikke forandret på dette, legger han til. Spillerne er ute av ulike årsaker. Hele sesongen har vært intens, men spillerne ble ikke skadet fordi de var slitne. Det er bare slikt som skjer. Hendos skade var helt annerledes enn Emres. Divocks skade kom etter en håpløs takling.

LES OGSÅ: Må ha flere opplysninger

– Flyt handler ikke om å ha den beste troppen tilgjengelig. Flyt handler om at man er beredt til å kjempe, mener tyskeren.

– Villarreal har også spilt mange kamper. De spilte etter oss i helgen, mot Real Sociedad, og kjemper for å kvalifisere seg til Champions League.

– Vi må være forberedt. Det handler ikke om å ha de beste spillerne, men å være perfekt forberedt til neste kamp. Da kan vi komme oss videre.

LES OGSÅ: – Europacupkamper får frem det beste i oss

– Må ta en avgjørelse

Manageren må bestemme seg for om han skal bruke Kolo Toure eller Martin Skrtel som partner til Dejan Lovren i midtforsvaret mot Villarreal.

– Martin Skrtel var ikke fornøyd med at han ikke fikk starte mot Newcastle, men det er greit. Han var nesten aldri skadet da jeg kom hit. Han kunne trene, spille og hvile, men så ble han skadet. Så kom han tilbake, før han fikk en ny liten skade. Slik har det vært hele tiden. Dersom vi trenger ham, kan han spille.

– Vi hadde andre spillere mot Newcastle, så vi kunne hvile ham i noen dager til. Vi har Martin, Dejan, Kolo, Lucas og Tiago Ilori, så vi har flere spillere som kan ta midtstopperplassene mot Villarreal.

– Vi må ta en avgjørelse. Vi kan ikke bare trekke hvem av dem vi skal bruke.