– Tror jeg er en perfekt løsning

Liverpools manager elsker utfordringer, og sier at han vil endre på hva som helst for å bli suksessfull.

Etter bare fem måneder i managerstolen så Jürgen Klopp laget sitt spille cupfinale på Wembley. Selv om Manchester City trakk det lengste strået i straffekonkurransen, har Klopp en enorm iver etter å løfte titler på Merseyside.

Ifølge The Guardian sier tyskeren at han er «hundre prosent begeistret for utfordringen» som ligger foran ham.

– Det blir bedre og bedre. Hvorfor? Fordi jeg vet mer. Jeg har sagt det er mange som vet mer enn meg. Jeg er ikke den smarteste, men jeg elsker en utfordring, forklarer 48-åringen.

Alltid ønsket å hjelpe andre

– Da jeg var yngre, trodde jeg at jeg aldri hadde noen mulighet til å bli en del av profesjonell fotball. Jeg ønsket å studere medisin. Jeg ønsket å hjelpe folk. Jeg liker å endre ting og hjelpe, hvis det er mulig. Det er en vanskelig vei å gå.

Tidligere har Klopp sagt at han ikke nølte lenge med å takke ja til jobben Fenway Sports Group (FSG) tilbudte ham i oktober i fjor. Da tok han fatt på et ambisiøst langtidsprosjekt.

– Jeg vet ikke hvilke andre navn FSG ville tatt, men jeg tror jeg er en helt perfekt løsning. Jeg liker dette. Jeg er tålmodig nok til å jobbe for det som er nå, og så kan vi endre ting, forteller Klopp.

– Med litt flaks på søndag kunne vi vunnet den kampen. Hvis Divock Origi scorer med den headingen, er det 2–1. Og så ville vi stått her, og du hadde spurt et annet spørsmål. Det er den samme situasjonen, bare uten sølvtøy i hendene våre.

– Må først og fremst jobbe

Klopp, som blant annet vant tyske Bundesliga to år på rad og kom til finalen i Champions League med Borussia Dortmund, påpeker at man ikke er suksessfull i dag selv om historien og tidligere bragder er enorme.

– For å bli suksessfull i fremtiden, må vi lære mange ting. Først og fremst at man virkelig må jobbe for å komme dit. Vi kan ikke være suksessfulle bare på grunn av klubbens historie eller navnet til manageren eller navnene til spillerne, sier han.

– Måten vi spiller fotball på, er påvirket av noen ting, som hvordan vi trener og hvilke spillere vi har. Vi er nødt til å endre på mange ting hvor å være suksessfulle. Det er ikke mulig i denne fotballverdenen å være suksessfull i England fem eller seks år på rad. Ingen kan vinne ligaen fem eller seks år på rad nå fordi det finansielle potensialet til alle lagene er for stort.

– Jeg takler presset fint

– Men det er alltid mulig å være en del av det, og å være en utfordrer. Det er det vi må være i fremtiden. For å klare det, må vi ta noen avgjørelser. Jeg føler meg absolutt helt perfekt her. Ikke fordi jeg tapt en finale, men fordi jeg vet at alle sammen her jobber så hardt.

– De trenger litt hjelp. Og de trenger en hånd for å håndtere presset fra utsiden. Det er kanskje press fra pressen og offentligheten, men det kan jeg takle fint.

– Det er problemer her, men vi er i god stand til å løse dem. Hvor lang tid vi trenger for det? Tid er veldig viktig. Alt vi kan endre på for å bli et bra lag, kommer vi til å gjøre, sier Klopp.

Selv om det bare er tre dager siden forrige møte med Manchester City, står de lyseblå igjen på motsatt halvdel i kveld. Denne gangen er det imidlertid Premier League, og arenaen er et fullsatt Anfield, hvor Manchester-laget ikke har vunnet siden 2003.

Slet med sjanseskaping i finalen

Klopp har brukt de siste dagene på å å løfte motet til spillerne etter straffenedturen i hovedstaden. I tillegg har trenerteamet analysert de to timene som ble spilt på Wembley, der Philippe Coutinhos scoring faktisk var Liverpools første skudd på mål i kampen.

– Det var problemet for oss. Vi hadde mer enn 60 prosent ballbesittelse, men det var ikke enkelt å skape sjanser. Noen ganger taper City fordi de ikke forsvarer seg med maksimal disiplin, men i denne kampen forsvarte de seg med alle beina de hadde, sier Klopp.

– Vi kunne spilt bedre, men forskjellen mellom seier og tap var ikke veldig stor. I løpet av 120 minutter var vi likt med et av de beste lagene i England. De skjøt de beste straffene.

– Det er ikke mulig å endre historien med denne kampen. De kommer ikke til å gi oss ligacuppokalen hvis vi vinner, men vi må vise at vi er klare igjen. Kampen på søndag viste oss at det er mulig å slå City. Vi tenker ikke på tittelkampen. Hvis noen vil bli mestere, kan de gjøre det uten vår hjelp, uten våre poeng. Jeg tenker bare på hvordan vi kan vinne denne kampen. Etter et nederlag må vi vise at vi er mer grådig enn før.

Les også: Klopp om Benteke: – Ikke en avgjørelse for fremtiden