– Tror Liverpool gjør et lurt kjøp

Bundesligaekspert Eivind B. Sundet mener Liverpool sikrer seg en meget god keeper i Loris Karius.

Mainz sin 22 år gamle målvakt Loris Karius har i dag ankommet Merseyside for medisinsk sjekk, før han trolig vil bekreftes som Jürgen Klopps tredje sommerkjøp tirsdag kveld. Eivind B. Sundet kommenterer Bundesliga for Eurosport, og tror Liverpool har handlet lurt.

 

– Jeg er ingen keeperekspert, men han er en skikkelig bra spiller. Det er mange gode tyske keepere. At Karius ikke har vært inne i landslagsvarmen er tilfeldigheter, sier Sundet på telefon.

 

Les også: Karius til medisink sjekk

 

– Han har vært veldig god i Mainz, og er en type som veldig sjelden gjør feil. Han er god på streken, og bra med føttene. Jeg kan ikke huske å ha reagert negativt på feltarbeidet, sier han videre.

 

Fortid i England

 

Darius signerte for Manchester City i 2009, da som 16-åring. Der spilte han for U18 og U21-lagene, før han gikk til Mainz. Først på lån i 2011, og så permanent i januar 2012.

 

– Han har spilt i England tidligere, og kjenner til det. I Mainz har han spilt under to forskjellige trenere. Først Thomas Tuchel, og så Martin Schmidt nå.

 

Les også: Nær avtale for Karius

 

– Det er kanskje en dårlig beskrivelse, men han har en sånn «keeperaura». Han er ikke like offensiv som Manue Neuer, men fremtoningen kan minne. Han er neppe like godt med beina, og står ikke på midtbanen liksom, men auraen.

 

Lav overgangssum

 

At prisen er på beskjedne 4,7 millioner pund skyldes en utkjøpsklausul i kontrakten.

 

– Jürgen Klopp har nok et godt kontaktnettverk i Mainz, og vet og kjenner veldig godt til potensialet. For den overgangssummen er det en ganske trygg deal. 

 

Så, er han tiltenkt en rolle som førstekeeper, foran Simon Mignolet?

 

– Det er vanskelig å si noe bastant, men jeg vil nesten tro det. Han har gjort det veldig bra i Bundesliga.