– Vår beste sjanse for Champions League

Liverpools ligasituasjon gjør at Jürgen Klopp trolig stiller med et meget sterkt lag i Augsburg.

Med spillefri kommende helg er det bare to kamper mot tyske Augsburg som skal gjennomføres før ligacupfinalen mot Manchester City på Wembley søndag 28. februar. Og Klopp har med seg spillerne som slo Aston Villa med seks mål sist helg.

– Dette er vår beste mulighet for å komme tilbake til Champions League, sier manageren, ifølge Liverpool Echo.

– Hva kan jeg si? Vi er blant de 32 siste lagene, og vi kan se målstreken. Hvor mange poeng unna Champions League er vi i ligaen? Jeg tror det er ni. Så, ja, akkurat nå vil jeg si vi har en bedre mulighet på denne måten, forklarer han.

Forventer toppet Liverpool-lag

Derfor har 48-åringen planer om å bruke sitt sterkeste lag mot Augsburg, skriver lokalavisen. Paul Joyce i Daily Express spår at et innbytte for Steven Caulker mot Kolo Touré blir Liverpools eneste forandring fra laget på Villa Park.

Ifølge Klopp kommer ikke Liverpool-spillerne til å undervurdere Augsburg, som tapte 1–3 for Bayern München i helga. Klubben ligger ett poeng over nedrykksstreken i den tyske toppdivisjonen.

– Det kan hende at topp-fire-klubbene får en krise. Men vi må løse våre egne problemer. Vi må være så motivert som mulig til kampen, fortsetter Liverpool-sjefen.

– Jeg kan ikke si at dette er vår eneste sjanse til å nå Champions League. Dette er én sjanse. Europaligaen er helt klart ikke den korteste veien til Champions League. Det er en veldig hard, og ikke normal, vei. Men muligheten til å kvalifisere seg til Champions League, gjør den mer interessant, sier han.

– Som en liten Champions League

Liverpool har ikke gått videre fra 1/16-delsfinalen i Europaligaen siden de passerte Sparta Praha for fem år siden. Siden har det endt med utslag mot både Zenit St. Petersburg og Besiktas.

Les også: Slik har det gått for Liverpool i Europaligaen

Tar de røde seg videre etter to kamper mot Augsburg den kommende uka, gjenstår trolig Porto, Tottenham, Sevilla, Napoli og Schalke blant lagene på veien mot finalen og troféet på St. Jakob-Park i mai.

– Noen få lag i verden kan tenke på å vinne Europaligaen, og jeg tror vi er blant de lagene. Vi trenger ikke å si «vi har ikke en mulighet». Men ser man på lagene i turneringen nå, er det som en liten Champions League. Det er mange lag med høy kvalitet som er igjen, sier Klopp.

– Mye å vurdere

Frem til nylig har Klopp ofte måttet spille på få strenger grunnet enorme skadeproblemer. Og likevel har Liverpool fortsatt over halvdusinet fullt på rehabiliteringsrommet.

– Det vi har forsøkt å gjøre så langt, er å velge et lag for å komme til neste runde eller vinne en enkelt kamp. Premier League er den viktigste turneringen for oss. For øyeblikket er vi tre poeng bak plassen som kvalifiserer oss til Europaligaen. Det er mye å vurdere, sier Klopp.

Les også: Vil ikke undervurdere Augsburg

– Vi ønsker ikke å ta valg på grunn av en turnering; vi ønsker å gjøre det på grunn av rytme, form og muligheten til å slå motstanderen. Vi har ikke vært i stand til å gjøre det før nå. Det er sannheten, og det vet dere. Det er en av grunnene til at vi ikke har vært de mest stabile.

– Bra avbrekk mellom kampene

– Vi spilte på søndag, og så skal vi spille på torsdag. Det er et bra avbrekk, med nok tid til å restituere. Ikke noe problem. Så spiller vi torsdag og torsdag. Så ingen problemer igjen.

– Etter det har vi en finale. Men før en finale trenger man ikke å tenke på noe fordi en ikke trenger å være restituert. Du kunne spilt finalen på fredagen, sier Klopp med glimt i øyet.

– Til syvende og sist skal jeg ta avgjørelsene, konkluderer den karismatiske tyskeren.